10 Ocak 2018 10:42

CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylar belli oluyor

CHP İstanbul İl Başkanlığı için, mevcut başkan Cemal Canpolat ile CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu adaylıklarını açıkladı.

Paylaş

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Eski PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu 36. Olağan İl Kongresi öncesi il merkezinde düzenledikleri basın toplantısında, aday olacaklarını açıkladı. Canpolat, “İstanbul’a istikrarı, Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz. Biz kazanacağız” derken Kaftancıoğlu, “Lafla değil, işle var olmak için adayım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat 36. Olağan İl Kongresi öncesi il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeniden aday olacağını açıkladı. Canpolat, “İstanbul’a istikrarı, Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz. Biz kazanacağız” dedi. 

CHP’nin Şişhane’deki il merkezinde 36. Olağan İl Kongresi öncesi başkanlık adaylığıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıklayan Cemal Canpolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle toplantıyı izlemeye gelen basın emekçilerine çiçek vererek günlerini kutladı. “Toplumun önünü açacak olan basın emekçileridir” diyen Canpolat tutuklu gazetecilerin de bir an evvel serbest bırakılmasını talep etti.

‘ÖTEKİLERLE BİR ARAYA GELDİK’

2 yıllık görevi süresince yapmış olduğu çalışmaları anlatan Canpolat, “Sol sosyal demokrat partinin unuttuğu fakat unutmaması gereken ötekilerdir. 2 yıllık görev sürecimde inancından dolayı ötekileştirilen Sultanbeyli halkıyla, Kürtlerle, ötekilerle bir araya geldik. İstanbul’u almak için çalışmalar yürüttük. Ve yaptığımız çalışmalarla referandumda İstanbul’da yüzde 52 ile ‘Hayır’ı çıkardık. 958 mahallede parti örgütlenmemizi tamamladık. Referandum seçimlerinde sandıkta ıslak imza olmayan tek sandık yoktu. Bütün sandıklara sahip çıktık” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ’

İstanbul’un, Avrupa’nın 36 devletinden daha büyük olduğunu ve 15 milyondan fazla nüfusu olduğunu belirten Canpolat, “İstanbul, birçok alanda Türkiye’nin kaderini belirleyen öneme sahiptir. Ekonomik olarak ülkenin merkezidir. İstanbul Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Ancak İstanbul denetimsiz ve gelişi güzel bir şekilde büyüyor. İstanbul aynı zamanda, toplumsal ayrışmanın en bariz göründüğü şehir. Bu süreçte yoksullaşmaya karşı mücadelemizi yükseltecek, ortak siyaset anlayışıyla Türkiye’nin iki yakasını bir araya gerireceğiz” diye konuştu. 

‘HALKIN SESİYİZ’

Türkiye’de bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal eşitsizliğin ortadan kaldırması gerektiğine dikkat çeken Canpolat, “Toplumsal barış ve Kürt sorununu ortadan kaldırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Toplumsal barışı sağlayacak yegane partiyiz. Türkiye 21 Temmuz sivil darbesi sonrası OHAL ile yönetiliyor. Basın susturuldu, akademi susturuldu, akademisyenler KHK’larla ihraç edildi. Halk birinin ses çıkarmasını bekliyor. Biz halkın sesiyiz. Kim baskı altındaysa onun yanındayız. İstanbul’da halkın iktidarını kurmak için daha cesur daha güçlüyüz. İstanbul’a istikrarı, Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz. Biz kazanacağız” dedi. 

KAFTANCIOĞLU: LAFLA DEĞİL İŞLE VAR OLMAK İÇİN ADAYIM

CHP

Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Merkezi’nde yaptığı açıklamayla adaylığını duyurdu. CHP’nin 36. Olağan İl Kongresi öncesi il merkezinde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Kaftancıoğlu, “Mesele memleketse koltuklar teferruattır. Olması gerekeni oldurmak için aday oldum. Lafla değil, işle var olmak için adayım” dedi. 

CHP’nin Şişhane’deki il merkezinde 36. Olağan İl Kongresi öncesi başkanlık adaylığıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklamak üzere kürsüye çıkan Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul Canan’la güzel olacak” sloganlarıyla karşılandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin sözleriyle konuşmasına başlayan Kaftancıoğlu, “Çalışan gazetecilerin gününün kutlanabileceği günler diliyorum” dedi. 

‘DEMOKRASİYE İNANAN HERKESE ELİMİZİ UZATMALIYIZ’

Durum tespiti için değil birlikte neler yapılacağını anlatmak için kürsüde olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın “Hakikati söyleyenlerin susturulduğu dönemden geçiyoruz” sözünü hatırlattı. Zor bir göreve talip olduğunu belirten Kaftancıoğlu, “Bu onurlu mücadelede İstanbul başka hiçbir ile benzemeyen özel bir il. Kültürel sosyal gelişmelerin çıkış noktası olan bu kadim kent demokrasi mücadelesinin öncülüğünü yapmalıdır. Kentlerin yağmalanmasından, baskı rejiminden, adaletsizlikten bunalmış halkımız partimizden bunun değişmesini beklemektedir. Kendi içimizden oluşturulacak güçle parti dışındaki kesimlere, farklı düşünen ama demokrasiye inanan herkese elimizi uzatmalı tek adam rejimine karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Abiliğin, hamiliğin değil kardeşliğin esas alındığı, farklılıklarla ayrışmak yerine kucaklaşarak bunu başaracağız” diye konuştu. 

‘MESELE MEMLEKETSE GERİSİ TEFERRUAT’

“Mesele memleketse koltuklar teferruattır” diyen Kaftancıoğlu, olması gerekeni oldurmak için aday olduğunu ifade etti. Kendisinden önce bir kez daha aday olacağını açıklayan Cemal Canpolat’ın İstanbul’a dair söylediği sözlere katıldığını belirterek, “Ben bu söylenenlerin sadece söylemde kalmayıp hayata geçirilmesi için de adayım. Lafla değil, işle var olmak için adayım. Alın terimizle emeğimizle kurduğumuz cümleleri yapmak için adayım. Oturduğumuz koltuklarda ‘çamurdan olsun benden olsun’ diye adam atamadığımızda partimizin teammüllerini hatırladığımızda örgütlü mücadeleye inananlarla yürüdüğümüzde yapacağız bunları. Mesele memleketse gerisi teferruattır diyen arkadaşlarımızla yapacağız” dedi. 

‘DELEGELER ARAÇ DEĞİL’

Kaftancıoğlu, delegelere de seslendi ve “araç” olmadıklarını hatırlattı: “Ne benim ne Cemal başkanın o koltuğa gelmesi için araç değilsiniz. Sizler bu  partinin yoldaşı, emekçisisiniz. Kendilerini araç gören delege arkadaşların kendi iradesine dönmesini istiyorum. Söz çok ama sözün bittiği dönemlerde yaşıyoruz. Sokakta inandığımız yerlerde işlerde kendimiz için değil memleket için mücadele verebileceğimiz yerlerde olabilmek için bu yola çıktık. 39 ilçenin il başkanı olmaya kararlıyım. Hepimizin yapacağı katkıyı bir araya getirecek yeni dönem için İstanbul’u kazanmak için adayım ve tek aday yönetimini sonlandırmak için adayım. Başaracağız çünkü arkamızda inancımız örgütümüz mücadelemiz ve 400’e yaklaşan delegemiz var.”  (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Maalesef UYAP'ı 'FETÖ'cülere kaptırdık

SONRAKİ HABER

Almanya'da metal işçilerinden 24 saatlik grev uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...