04 Ocak 2018 05:06
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ocak 2018 11:09

Beşiktaş ve Everton, Cenk Tosun transferinde son aşamada

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Everton Menajeri Sam Allardyce, Cenk Tosun transferi konusunda son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Paylaş

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun'un İngiltere Premier Lig ekibi Everton'a transferinde son aşamaya gelindi.

BBC'nin haberine göre dün akşam saatlerinde Londra’ya giden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bir araya gelen Everton Kulübü yöneticileri Cenk Tosun için daha önce verdikleri 25 milyon poundluk bonservis bedeli teklifini 27 milyon pounda yükseltince taraflar anlaşmaya vardı.

Transfer gerçekleşmesi halinde Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak.

CENK TOSUN NE KADAR KAZANACAK?

Süper Lig’e verilen ara tatilini İngiltere'de geçiren ve iki kulüpten haber bekleyen Cenk Tosun’un hafta sonundan önce Everton için sağlık kontrolünden geçip imza atması bekleniyor.

26 yaşındaki Cenk Tosun'un Everton'la 4.5 yıllığına anlaştığı aktarılıyor. Tosun, Everton'dan yıllık 4 milyon avro kazanacak.

Cenk Tosun, Gaziantepspor'da 2011-2014 yılları arasında çıktığı 109 maçta 39 gol kaydetti. 2014/15 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Tosun, 96 lig maçında 41 gol attı. Cenk Tosun, milli formayla çıktığı 25 maçta 8 gole imzasını koydu.

FİKRET ORMAN İNGİLTERE'DE KONUŞTU

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bugün konuya ilişkin Bein Sports'a bağlandı. Orman, "Cenk Tosun transferinde son aşamaya kadar geldik, daha tamamlanmadı. Kulübümüz kadar oyuncularımızın menfaati de önemlidir. Hafta sonuna netleşir. Beşiktaş için al al al devri bitti. Sat sat sat devrine geçtik, alıp pahalıya sat devrine geçtik. Biz, takviyeler için İngiltere'deyiz" dedi.

EVERTON MENAJERİ ALLARDYCE: YARINKİ DERBİYE YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Everton Menajeri Sam Allardyce da yarınki Federasyon Kupası maçı öncesi Cenk Tosun'un transferini nihayete erdirmek istediklerini söyledi. Everton yarın Federasyon Kupası 3. turunda ezeli rakibi Liverpool'la karşılaşacak.

ŞENOL GÜNEŞ: KESİN KARAR VERİLDİYSE HAYIRLI OLSUN

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise bugünkü basın toplantısında konuya dair şu ifadeleri kullandı: "Cenk Tosun hayırlı olsun kesin karar verildiyse. Cenk'in önü açık. Çok yol kat etti. Oyuncuların değeri altın, çamura bulansa da altın. Her şeyi kendisi yaptı. Siz de biz de katkı sağladık. İsterdik ki burada kalsın. Niye gitsin? Alıp parayı başka yere harcayacaksak neden sattık. Aldığımız her oyuncu da uyacak değil. Santrfor ve açık oynayabilen birisi olabilir. Ekonomik olarak da uyacak bir oyuncu olabilir. Cenk çok önemli bir oyuncudur. 'Şenol Güneş Arda Turan'ı istemiyor' diye bir haber yapıldı. Böyle bir şey yok. Arda şu an Cenk'in önünde. Oyuncu olarak istememezlik yok. Cenk gittiği için bir santrafor düşünüyorum. Arda'yı, Messi'yi aldı Beşiktaş, hayır mı diyeceğim. Burak, Arda, Selçuk bunları beğeniyorum ben."

MEHMET ŞİMŞEK'TEN CENK TOSUN AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cenk Tosun transferine ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Şimşek, sosyal medya platformundaki paylaşımında "Eğer doğru ise Cenk Tosun ve #Beşiktaş’ı tebrik ederim. Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı da teşekkür ederim. 80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli..." dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cannes’ın baş jürisi Cate Blanchett oldu

SONRAKİ HABER

Hizbullah Lideri Nasrallah: Trump, İran'da üzülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...