01 Ocak 2018 08:17

Bakan da ‘memnun’ değil ama Deniz Yücel 10 aydır tutuklu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’de 10 aydır iddianamesi olmaksızın tutuklu bulunan Gazeteci Deniz Yücel hakkında açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Ankara’da Alman haber ajansı dpa’ya konuşan Çavuşoğlu, yargının iddianamenin hazırlanması için teşvik edildiğini iddia etti: “Ancak yargıyı, süreci hızlandırma konusunda teşvik edebiliriz. Biz de zaten bunu yaptık. Bize söylenen, durumun karmaşık olduğu ve soruşturmaların sürdüğü. Bu nedenle süreç uzuyor. Bu kişisel bir şey değil.”

Çavuşoğlu, yaptığı haberler nedeniyle yargılanan Yücel hakkındaki suçlamaların  “çok ciddi” olduğunu savundu.

DENİZ YÜCEL REHİN Mİ TUTULUYOR?

Bakan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Yücel lehine karar vermesi halinde bu kararın uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise”Bu yargının yetki alanındaki bir konu. Ancak şu ana kadar, AİHM’nin kararlarını hep uyguladık” sözleriyle yanıtladı.

Berlin’den Türkiye’ye yöneltilen ‘Alman vatandaşlarının siyasi gerekçelerle’ tutuklandığı eleştirisine ilişkin de konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Biz Alman hükümetine bunun doğru olmadığını söyledik. Neden insanları hapse atalım? Almanya’dan bunun karşılığında bir şey almak için mi? Hayır!” dedi.

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’de tutuklu bulunan Almanların ‘rehin’ alındığı sözlerini de eleştirerek, bunun “seçimden önce kullanılmış yanlış ve popülist söylemler” olduğunu ifade etti.

14 ŞUBAT’TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Deniz Yücel 14 Şubat 2017 tarihinde kendi rızasıyla ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınmış ve 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. 10 ayı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutulan Deniz Yücel hakkındaki iddianame henüz hazırlanmadı.

Yücel’in avukatları geçen nisan ayında Yücel’in hakim karşısına çıkarılmayışı ve ağır tecrit koşullarında tutulması gerekçesi ile AİHM’ye başvurmuştu. Gazeteci Deniz Yücel’in Türkiye ve Almanya vatandaşlığı bulunuyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya sosyal medyada nefret söylemine ceza getiriyor

SONRAKİ HABER

İran’da protestoların 5. günü: Hamaney’e tepkiler artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...