31 Aralık 2017 12:27
Son Güncellenme Tarihi: 31 Aralık 2017 13:56

Erdoğan'dan Abdullah Gül'e: Bu bozgunculuk merakı nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Düzce İl Konferansında konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Düzce İl Kongresi’nde konuştu. Kalıcı Konutlar Spor Salonu’ndaki kongrede Erdoğan, isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirdi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: 

“Bu yıla iyi hazırlanmamız lazım. 16 Nisan’da ne oldu gördünüz değil mi? Biz evet kampanyasını sürdürürken ne yazık ki birileri de tabi hayır kampanyası sürdürdü. Ve hayır kampanyasının içinde olanlar da tabi beraber olduğumuz arkadaşlarımızın olması bizi ayrıca üzdü. Hiç önemli değil. Kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır."

'HAYIRDIR'

Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK'yi eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hedef alan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Tabi bizi asıl üzüntüye sevk eden ise, böyle bir zatla, böyle bir partiyle aynı istikamette güya siyaset yapanları görüyor olmamızdır. Türkiye yanarken, İslam dünyası yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri solukları çıkmayan, en küçük bir aksiyonlarını görmediğimiz kişiler bir anda sahaya inmeye, konuşmaya başladılar. Hayırdır? Bir anda bu hız, bu heves nereden çıktı? Biz milletimizle olan muhabbetimizi derinleştirirken bu bozgunculuk merakı nedir? Bize yakışan, birlik olmaktır. Dayanışma içinde hareket etmektir. Siyasi hayatımın her döneminde en önemli desteğin hakkın ve halkın desteği olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Bugün de aynı anlayışla yolumuza devam ediyoruz. En büyük hakem millettir. Bu konuyu daha fazla deşmek, büyütmek, üzerinde konuşmak istemiyorum. Bu konuda nihai kararı milletimiz verecektir."

KILIÇDAROĞLU’YA YÜKLENDİ

“İşte 15 Temmuz gecesi milletimize çağrıyı yaptık mı? Yaptık. ‘Caddelere’ dedik mi? Dedik. Ve benim milletim caddelere çıktı mı? Çıktı. Yürüdü mü? Yürüdü. Ama birisi de vardı ki o adresi şaşırdı. Bir televizyon kanalında kendisine soruyorlar. Diyorlar ki ‘Siz niye yoktunuz Atatürk Havalimanı’nda’ verdiği cevap ‘Bana da haber verseydi cumhurbaşkanı ben de gelirdim’ biz çağrımızı milletimize yaptık. Beyefendi taahhütlü istiyordu. Biz yürüyün dedik, benim milletim yürüdü. Demek ki bu beyefendi milletin bir ferdi değildi. O da geldi, havaalanına geldi. Tanklar var, on binler var. Ama o adamlarını tankların başındaki FETÖ’cülere gönderdi. Beraber çalışıyorlar ya. FETÖ’cülerle görüşmeyi yaptılar, görüşmeyi yaptıktan sonra beyefendiye Bay Kemal’e yol açıldı. Geldi tankların arasından kendisine ayrılan araca bindi ve Bakırköy’e gitti. Oteller kapalıymış, oteller kapalı olduğu için belediye başkanının evine gitti. Bunların hepsi kayıtlarda var mı? Var. İzliyor muyuz? İzliyoruz.”

‘HER İHANETİN ARKASINDAN ÇIKMASI TESADÜF OLMAZ’

“Ana muhalefet partisinin başındaki zatın ne yazık ki böyle garip garip şeyleri oluyor. Bunun zırvalarını ifşa etmekten ben usandım, kendisi usanmadı. Koltuğa gelişi dahi şaibeli olan bu zatın, her ihanetin arkasından çıkması tesadüf olamaz. Sanıyorum kendisini birileri bu iş için özel olarak görevlendirdi.

MAN ADASI BELGELERİNDEN SÖZ ETTİ

“Bu zat bir ara çıktı, cumhurbaşkanı ve ailesi yurtdışındaki bir takım hesaplara milyonlarca dolar para gönderdi diye bir iddia ortaya attı. Kendisini hemen ispata davet ettik. Çıktı ortaya elindeki bir takım paçavraları sallayarak ‘işte delilleri’ bunlar dedi. Sonra anlaşıldı ki o kağıtlar sahte olduğu gibi orada yazılanları da tam anlamamış. Aynı zatın ilk yalanı ve iftirası değil. Bir ara şahsımın İsviçre’de hesaplarım olduğu yaygarasını koparttı. Belge gösteremeyince rezil oldu bu defa sustu. İspat edemezsen sen çekileceksin dedim. Çekildi mi? Çekilmedi, ispat etti mi? Yok. ‘Erdoğan’ın Baykal’ın kasetini izlediğini gördüm’ diye bir söz söyledi. İftirası yüzüne vurulunca ‘öyle bir şey hatırlamıyorum’ dedi.

BAHÇELİ İLE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ’

“İşte Yenikapı’da bir davet yaptık. Bu davete sayın Bahçeli ilk anda olumlu cevap verdi. Ama Kılıçdaroğlu son günün akşamına kadar olumlu cevap veremedi. Hatta katılamayacaklarını söylediler. Ve son anda nasıl olduysa baskı, baskı, baskı herhalde dayanamadılar ve geleceğini söyledi. Geldikten sonra da biz barış kardeşlik miting düzenlememize rağmen onlar hemen gölgelemeye kalktılar. Biz şu an sayın Bahçeli ile dayanışma içerisinde vatan millet için yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’da hükümetten ‘bedel ödersiniz’ tehdidi

SONRAKİ HABER

Isuzu’da taşeron çalışma yaygınlaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...