30 Aralık 2017 07:35

NBA, Filistin tanımını değiştirdi, ırkçı Bakan'a gün doğdu

NBA'in All-Star oylama sayfasında Filistin için yaptığı tanımı değiştirmesi sonrası İsrail'in Spor Bakanı değişikliğin kendi eseri olduğunu öne sürdü.

Paylaş

NBA, resmi internet sitesindeki All-Star oylamaları sayfasında ziyaretçilerin hangi ülkeden geldiklerini seçtikleri bölümde yer alan “İşgal altındaki Filistin toprakları” ifadesini “Filistin toprakları” olarak değiştirdi. İsrail’in aşırı sağcı Spor Bakanı Miri Regev, bu değişiklikte lige gönderdiği mektubun rol oynadığını iddia etti. Ancak NBA kaynakları bu iddiayı doğrulamadı.

‘FİLİSTİN’ İFADESİ KALDIRILMADI

FilistinAfrikalı göçmenleri “kanser” olarak nitelemesiyle tanınan ırkçı Spor Bakanı Regev, NBA’e yazdığını söylediği mektupta Filistin’in “Hayali bir devlet” olduğunu öne sürerek söz konusu ifadenin kaldırılmasını istediğini belirtmişti. Buna dair haber, dün Associated Press tarafından yayımlandı. Regev, “Filistin” ifadesinin de oylama sayfasından kaldırıldığını iddia etti. Ancak The Nation’dan Dave Zirin’e konuşan NBA kaynakları, Regev’den bir mektup almadıklarını ve sadece “İşgal altındaki” ifadesinin değiştirildiğini söylediler. Oylama sayfasında halen hangi ülkeden seçime katıldığınızı belirttiğiniz bölümde “Filistin toprakları” ifadesi yer alıyor.

Regev, NBA.com’daki ifadenin Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla çeliştiğini söylemiş ve NBA Başkanı Adam Silver’a ifadenin değiştirilmesi sebebiyle teşekkür etmişti.

'NBA, REGEV’İN AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ'

Zirin, The Nation’daki yazısında Regev gibi siyahlara yönelik ırkçı açıklamalarıyla tanınan birinin kullandığı ifadelerin NBA yönetiminde rahatsızlık yarattığını belirtti. NBA’in en popüler yıldızlarından, aynı zamanda bu yılki All-Star’da en fazla oy alması beklenen isimlerden Yunanistan vatandaşı Giannis Antetokounmpo, Regev’in “kanser” dediği Afrikalı göçmenlerden biri.

Konuya dair konuşan ABD’deki Filistin aktivistlerinden Yusuf Munayir, bunun İsrail’in spor ve kültürü kullanarak Filistin’e karşı ayrımcı politikalarını gizleme çabasının son ürünü olduğunu belirtti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hizbullah üyeliğinden ceza alan sanıklar 5 yıl sonra serbest

SONRAKİ HABER

Yatırıma gelen yabancı sermaye yüzde 16,9 azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...