28 Aralık 2017 11:08

ByLock güncellemesi sonrası SP yöneticisine tahliye

ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi Yöneticisi Mustafa Yaman'ın tahliyesine karar verildi.

Paylaş

11 bin 480 GSM numarasının kullanıcıların iradeleri dışında 'ByLock' IP'lerine yönlendirilmiş olduğunun tespit edilmesi sonrası tahliyeler başladı.

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın, İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi

Kararda şu ifadelere yer verildi; "CMK'nın, 'Hakim veya mahkeme tutukevinde bulunan sanığın tutukluluk halinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya koşullar gerektiğinde oturumlar arasında ya da birinci fıkrada görülen süre içinde de resen karar verir' şeklindeki 108. maddesinin 3. fıkrası hükümleri nazara alınarak dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman'ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın müsnet suçtan bi hakkın tahliyesine karar verilmiştir."

CEZAEVİNDEN ÇIKTI 

Yaman, saat 16.30 sıralarında Metris Cezaevi'nden tahliye edildi.

Partililer ve yakınları tarafından karşılanan Yaman burada açıklama yaptı. "Hepimizin arayışı adalet. Türkiye'de adaleti aramayan bir insan yok" diyen Yaman şöyle devam etti;  "İlk bulanımız haber versin. İnşallah hep beraber ulaşacağız. Adalete hasreti en fazla böyle mağduriyet yaşayan hissediyor. Ben bunu yaşadım. Gerçekten büyük bir problemmiş, bunu gördük. Ben avukatım. Zaten adaleti arıyorduk ama bundan sonra daha gayretli aramaya çalışacağım. Demek ki eksik aramışız."

Mustafa Yaman ve beraberindekiler, cezaevi önünden ayrılarak Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na geçti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Romanya Ford işçileri onaylamadıkları TİS’e karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...