27 Aralık 2017 18:12

Alpay: 74 yaşındayım ve 17 aydır hapisteyim

Gazeteci Şahin Alpay, 17 aydır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden P24'e mektup yazdı.

Paylaş

17 aydır tutuklu olan Gazeteci Şahin Alpay Silivri Cezaevinden bir mektup kaleme aldı. Alpay P24’te yayımlanan mektubunda, son zamanlarını ailesi ile geçirmek istediğini ancak ne zaman çıkacağına ilişkin en ufak bir fikri olmadığını belirtti.

Üç dört yıl önce Zaman’da çıkan 7 yazısının başlıklarının delil gösterilerek, darbecilik ve terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu olduğunu belirten Alpay,  “Hakkımda üç kez ağırlaştırılmış müebbet artı 15 yıl hapis cezası isteniyor” dedi. 8Aralık’ta yapılan ikinci duruşmada da tahliye çıkmadığını hatırlatan Alpay şunları yazdı: “Dava 5 Nisan 2018’e ertelendi. 19 Eylül 2017’deki ilk duruşmada kronik hastalıklarım nedeniyle hapiste kalıp kalamayacağıma karar verilmesi için, mahkeme heyeti adli tıp kurumuna sevkimi istedi. Üç buçuk ay oldu, henüz gerekli rapor tamamlanamadı; kardiyoloğun öngördüğü anjiyo da yapılmayı bekliyor.”

NE ZAMAN BİTECEK BİLMİYORUM

Etyen Mahçupyan’ın teşvikiyle 2002’den itibaren Zaman’da dışarıdan köşe yazıları yazmaya başladığını aktaran Alpay, “2002-2011 arasındaki performansına bakarak Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının AB standartlarını yerleştireceğine; Gülen hareketinin de İslam’la modernliği bağdaştıran din yorumuyla buna destek olduğuna inandım. Fena halde yanıldım. AK Parti iktidarı, 2011’den sonra tek-adam rejimine yöneldi; Gülen hareketinin kimi mensuplarının 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldığı ortaya çıktı. İlk Çağ Yunan filozoflarından Tales’in dediği gibi, “gökteki yıldızlara (ideallere) odaklanıp’’ burnumun ucundaki tuzakları görememiştim” diye yazdı. Alpay, “Hayatıma anlam veren, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasiye hizmetin hiç beklenmedik sonucu “darbeci ve terörist” suçlamasıyla hapse atılmak olmuştu. Hayatımda birçok ironi bulunabilir, ama bu hayatımın ironisiydi” dedi.

74 yaşına basacağını belirten Alpay, “Bir dizi kronik hastalığım var. Hayatta kalan tek beklentim son yıllarımı eşim, çocuklarım ve torunlarımla geçirebilmek. Oysa ne zaman hürriyetime kavuşabileceğime dair en küçük bir fikrim yok” diyerek mektubunu noktaladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Özkök: Yeni Şafak yazarı bile korkmaya başladıysa...

SONRAKİ HABER

KESK Manisa: OHAL olmadan ülkeyi yönetemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa