27 Aralık 2017 13:11

Yazar İsmail Beşikçi'nin ifadesi alınıp serbest bırakıldı

Yazar İsmail Beşikçi gözaltına alındı. Beşikçi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Paylaş

Bu sabah avukatı Levent Kanat ile birlikte emniyete ifade vermeye giden Beşikçi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı işlemi yapılan Beşikçi, daha sonra savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinden sonra Beşikçi serbest bırakıldı. 
 
Konuya ilişkin bilgi veren Levent Kanat, “İsmail Beşikçi adıyla açılan twitter hesabı var. 2016 Martı’nda Şırnak’ta ‘örgüt üyeliği’ suçlaması ile bu nedenle bir soruşturma başlatılmış. Oysa bu hesap Beşikçiye ait değil. İsmail Beşikçi Vakfı daha önce bu konuda açıklama yapmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulmuş” bilgilerini paylaştı.
 
Bütün bunlara rağmen Beşikçi’ye suçlu muamelesi yapılarak gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kanat, şunları söyledi: “Bunun Beşikçi’ye ait olup olmadığı tespit edilebilirdi. Sahte hesaplar var. Beşikçi hakkında soruşturma açılması hukuki değil. Beşikçi sabah 09.00’dan beri emniyet ve adliyede dolaştırıldı. Parmak izi alındı. Üstelik Beşikçi bilinen biri. Araştırma yapsalar bunu görebilirlerdi. Ama derinlik bir soruşturma yapılmadan bunlar görülmeden gözaltı işlemi yapıldı.” 
 
Kanat, Beşikçi’ye ait, bilgisayara da el konulduğunu belirterek, “Bu bilgisayarda yazıları ve çalışmaları var” dedi. 

İSMAİL BEŞİKÇİ KİMDİR?

İsmail Beşikci, 7 Ocak 1939’da Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu, 1958 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne kaydını yaptırdı. 1962 yılında mezun oldu. 1964 yılı sonlarında Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Sosyoloji Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı. 1965’te doktora tezini “Doğuda Değişim ve Yapısal Sorunlar/ Göçebe Alikan Aşireti” üzerine hazırladı. Tez kabul edilerek doktor unvanını aldı. (HABER MERKEZİ)

Foto: Burcu Karakaş

ÖNCEKİ HABER

Dudullu Postası dizisinin çekimlerine başlandı

SONRAKİ HABER

‘İç savaş ve katliam kararnamesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...