27 Aralık 2017 12:16

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 185 kişi atıldı

Pazar günü yayımlanan KHK ile 106 kişinin ihraç edildiği Van Büyükşehir Belediyesi'nde bugün de 79 sözleşmeli memurun görevine son verildi.

Paylaş

Pazar günü yayımlanan KHK ile 106 kişinin ihraç edildiği Van Büyükşehir Belediyesi'nde bugün de 79 sözleşmeli memurun görevine son verildi. Bir yıl içerisinde belediyede işine son verilen kişi sayısı 2 bini aştı. 

Pazar günü yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 106 kişinin ihraç edildiği Van Büyükşehir Belediyesi'nde bugün de 79 sözleşmeli memurun görevine son verildi. Kayyum atanmasının ardından belediyeye bağlı Van Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nde (VASKİ) çıkarılan kişi sayısı ise 2 bini aştı. 

KAYYUM ‘TERÖRİST’ İLAN ETMİŞTİ

KHK yayınlamadan bir gün önce bir TV programına katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu, "Dışarıdan hizmet alma yoluyla alınanların birçoğu tırnak içerisinde ‘Değer Ailesi’ denilen teröristlerle bağlantılı ailelerden alınan ve esasında orada çalışmak için değil, başka maksatlarla alınmış kişiler. Böyle bir kadro var, elinizde yönetici kadrosunu bütünüyle değiştirdiniz yeni bir yönetim geldi onun zorlukları var" diyerek DBP döneminde işe alınan herkesi "terörist" ilan etmişti. İşten çıkarılanların yerine ise, Aralık ayı içerisinde 110 sözleşmeli memur ve yüzlerce işçi alımı yapıldı. (Van/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Uludere Kaymakamı'ndan Roboskili ailelere tazminat teklifi

SONRAKİ HABER

2017'nin en iyi 10 filmi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...