27 Aralık 2017 01:39

ABD, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını genişletiyor

ABD, füze programında rolü olduğu öne sürülen iki Kuzey Koreli yetkilinin ABD'deki mali işlemlerini engelleyip, ülkede bulunan varlıklarını dondurdu.

Paylaş

Amerika Birleşik Devletler, Kuzey Kore'nin balistik füze programının 'başlıca liderleri' olduğunu öne sürdüğü Kim Jong-sik ve Ri Pyong-chol adlı yetkililere ambargo uygulamaya başladı.

BBC Türkç'de yer alan habere göre ABD'nin koyduğu ambargolarla iki Kuzey Koreli yetkilinin ABD'deki mali işlemleri engellenecek ve ABD'de bulunan tüm varlıkları dondurulacak.

Her iki yetkili de füze denemelerinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yanıbaşında görülüyordu. Reuters Haber Ajansı'nın geçtiğimiz Mayıs ayında yayımladığı bir araştırmaya göre, Kim Jong-sik ve Ri Pyong-chol, silah geliştirme uzmanı Jang Chan-ha ile birlikte Kim Jong-un tarafından bizzat seçilen isimler. Reuters'a göre Ri Pyong-chol, Rusya'da eğitim görmüş eski bir hava kuvvetleri generali ve Kim Jong-sik de tecrübeli bir roket uzmanı.

BM güvenlik Konseyi geçen Cuma günü, balistik füze denemeleri nedeniyle Kuzey Kore'ye yeni ambargolar koymuştu. ABD'nin ambargo koyduğu her iki isim de BM'nin koyduğu ambargolarda yer alıyor.

Kuzey Kore bu ambargoların "bir savaş nedeni" olduğunu ve ekonomik abluka anlamına geldiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kız çocuğunu okutmamak düşünce özgürlüğü sayıldı!

SONRAKİ HABER

Times: IŞİD'e katılan 300 İngiliz Türkiye'de saklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...