26 Aralık 2017 16:08

Roboski anmasına OHAL bahanesiyle engel

Roboski Katliamı'nın 6. yıl dönümünde mezar başında yapılmak istenen anma için Valilik 'her aileden bir kişi katılabilir' sınırlaması getirdi.

Paylaş

Şırnak Valiliği, Roboski katliamının 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla mezar başında gerçekleştirilecek anmaya OHAL’i bahane göstererek engel getirdi. Valilik, anmaya her aileden ancak bir kişinin katılımına izni vereceklerini söyledi. Ayrıca Roboski'deki okulda okuyan öğrencilerin de anmaya katılımları okul yönetimi tarafından yasaklandı. 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu öldürülen 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla bu Perşembe günü yakınlarının mezarı başında anma etkinliği düzenleyecek. Anmaya 2 gün kala Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, bir araya geldiği Ortasu (Roboskî) ve Gülyazı (Bêjûh) köy muhtarları ile kanaat önderlerine Şırnak Valiliği’nin yapılacak olan anmaya  “Her aileden bir kişi katılacak” kararını aktardı. Kararın, Olağan Üstü Hal (OHAL) gerekçesi ile alındığı belirtildi. 

ROBOSKİLİ AİLELER: BİR KİŞİNİN KATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Karara tepki gösteren Roboskili aileler, her aileden bir kişinin katılmasının mümkün olmadığını ifade ederek, anmayı gerçekleştireceklerini söyledi. Perşembe günü yapılması beklenilen anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Diyarbakır Barosu heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılacağı kaydedildi.

ROBOSKİ'DE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN ANMAYA KATILIMI YASAKLANDI

Öte yandan, köyde bulunan Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin anmaya katılmaları da yasaklandı. Okul yönetimi tarafından yapılan duyuruda, 28 Aralık günü okul ders saatleri içerisinde okula gelmeyen öğrenciler hakkında tutanak tutulacağı, hiç gelmeyen öğrenciler hakkında ise soruşturma açılacağı belirtildi. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

MHP'de KHK tartışması: Neden rahatsız oldun?

SONRAKİ HABER

‘Suriye’deki Türkiye askerleri geçici’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...