26 Aralık 2017 06:51

DTK: Roboski'yi halkın hafızasından silemeyecekler

DTK tarafından Roboski katliamının 6. yılı nedeniyle yapılan açıklamada Roboski ve diğer katliamların halkın hafızasından silinemeyeceği vurgulandı.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Roboski katliamının 6. yılı dolayısıyla yazılı açıklma yaptı. Yapılan açıklamada Roboski ve diğer katliamların halkın hafızasından silinemeyeceği vurgulanırken, katliamın 6.yılı dolayısıyla kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.

‘KATLİAM PLANLIYDI’

Yakın tarihimizin canlı katliam örneklerinden biri de 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski  köyü kırsalında gerçekleşti denilen açıklamada 34 Kürt gencinin bombardıman sonucu paramparça edildiği ve dönemin başbakanının emri ben verdim demesinin katliamın planlı yapıldığının göstergesi olduğu ifade edildi.

‘EMRİ VERENLERLE İLGİLİ BİR İŞLEM YAPILMADI’

 Katliamın üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen, katliam emrini veren ve uygulayanlarla ilgili  herhangi bir işlem  yapılmadığı dile getirilerek,“ Açılan soruşturmaların üstü örtülerek “faili meçhuller dosyasına yeni bir dosya  daha dahil edilmiştir.Roboski katliamı, halkımıza karşı gerçekleştirilen  onlarca katliamdan sadece birisidir. Roboski  ve diğer  katliam uygulamalarını  halklarımızın ve dünya kamuoyunun hafızasından silmek, unutturmak asla mümkün olmayacaktır.  Bugün dünyanın dört bir yanından  gelen  Roboski katliamını lanetleme  açıklamaları, sorumlularının adil yargılanması ve hesap sorulması çağrıları Roboski katliamına karşı tüm insanlığın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık bunun en açık  göstergesidir”denildi.

Ayrıca açıklamada Roboski katliamının 6. yılı vesilesiyle kamuoyuna, yapılan anma ve etkinliklere güçlü bir şekilde  katılma çağrısı da yapıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi CHP'nin itirazını reddetti

SONRAKİ HABER

Alp Dağları’nda 3 dağcı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa