14 Aralık 2017 14:44
Son Güncellenme Tarihi: 29 Aralık 2017 00:52

Yol ortasında kadını taciz etti, üstüne bir de silah çekti

Diyarbakır Bağlar'da bir kadına cinsel tacizde bulunan ve tepki üzerine bu kez de silah çeken saldırgan, 2 hafta sonra yakalandı.

Paylaş

Bağlar'da peş peşe iki çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı Yusuf İslam Caddesi'nde, bu kez 23 yaşındaki hamile bir kadın, çocuklarının gözleri önünde cinsel saldırıya maruz kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda kimliği Ş.D, kadına, silah çekip, tekmeyle saldırdı. Saldırgan Ş.D. 3 hafta sonra gözaltına alındı. 

Mezopotamya Ajansından Esra Solin Dal'ın haberine göre, Diyarbakır Bağlar 5 Nisan Mahallesi’nde son aylarda çocuğa ve kadınlara dönük cinsel istismar ve saldırı vakalarında artış var. 2 ay önce E.T. isimli çocuğun, 10 Aralık günü ise E.K. isimli çocuğun aynı kişinin cinsel istismarına maruz bırakılmasının ardından aynı gün yine aynı sokakta bir kadına cinsel saldırıda bulunulduğu ortaya çıktı. Sabah saatlerinde 2 çocuğunu okula götüren 23 yaşındaki Suriye Halep göçmeni hamile E.X., arkadan kendisine yaklaşan bir erkeğin cinsel saldırısına maruz kaldı. Arkasını döner dönmez bu kişiye tepki gösteren kadının üzerine yürüyen saldırgan, tekmeleyip küfürler etti.

TACİZ ETMESİNİN ÜZERİNE BİR DE SİLAH ÇEKTİ

Bu sırada elindeki silahı kadına doğrultan saldırgan, darbettikten sonra elini kolunu sallayarak caddeden uzaklaştı. Bu sırada çevrede bulunanların saldırıya müdahale etmemesi dikkat çekerken kadın ve çocukları büyük şok yaşadı. Saldırı anı, caddedeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

YOL BOYUNCA TAKİP EDİP SALDIRDI

Esra Solin Dal, saldırıya uğrayan kadına ulaştı ve olayı onun anlatımıyla dinledi: 4 yıl önce savaştan dolayı Halep’ten göç ettiğini belirten kadın, kirada oturduklarını anlattı. Üç çocuk annesi kadının, karnındaki bebeğinin doğmasına da 4 ay var. Her sabah olduğu gibi kız çocuklarını Çelebi Eser İlköğretim Okulu anasınıfına götürmek için evden çıkan kadın, evinin iki sokak ötesinden bir erkeğin kendisini takip ettiğini fark etti. Yol boyunca telefonda konuşuyor numarası yaparak kadına sözlü tacizde bulunan saldırgan erkek, okulun kapısına kadar takibini sürdürdü. Okulun kapısına kadar geldiklerinde ise çocuklarının gözü önünde bu kişinin tacizine maruz kaldığını kaydeden E.X, “Bana tacizde bulununca kendimi savundum. Bunun üzerine erkek üzerime yürüyerek silah çekti. Direnmem üzerine bana tekme attı. Küfür ve hakaretler etti. Suriye’den gelenlere çok ağır küfürler etti” diye konuştu.

BÜTÜN MAHALLENİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANDI

Saldırının caddedeki insanların gözleri önünde olduğunu ancak kimsenin müdahale etmediğini anlatan E.X, bu olayın herkesin başına gelebileceğini, bu yüzden herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Cinsel saldırı sonrası çocuklarının çok korktuğunu ve evin içinde bile elini bırakmadıklarını dile getiren E.X, çocuklarının bir yabancıyı gördüklerinde kaçarak arkasına saklandığını söyledi. Saldırıdan kendisinin de etkilediğini belirten E.X, “Ben geceleri uyuyamıyorum. Rüyalarıma giriyor. Bu erkek dışarıda gezdikçe ben rahat uyuyamam. Bir an önce yakalanmasını istiyorum” dedi.

Olayın yaşandığı gün polise şikayette bulunduğunu ve götürüldüğü karakolda tercüman olmadığı için 4 saat beklediğini aktaran E.X, ifadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçtiğini aktardı. 

2 HAFTA SONRA YAKALANDI

Kamuoyunda tepkilere neden olan görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ş.D., kimliğinin tespit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Farklı adli suçlardan da arandığı belirtilen Ş.D'nin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

ÖNCEKİ HABER

Melih Gökçek tazminat davasını kaybetti

SONRAKİ HABER

İsrail Gazze’yi bombaladı, Batı Şeria’da gözaltılar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...