13 Aralık 2017 15:29

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemlerinde İzmir'in Bornova ilçesinde ırkçı bir grup tarafından başından silahla vurulduktan sonra linç edilerek öldürülen Ekrem Kaceroğlu davasının 11. duruşması İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Kaceroğlu ailesi ve avukatları katılırken, tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan hiçbiri katılmadı.

Duruşmada ilk olarak bir önceki celse karar alınan ve 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilen olay yeri keşfiyle birlikte video analiz bilirkişi raporu okundu.

Raporlar üzerine söz alan müşteki avukatlarından Eylem Yıldız, video analiz bilirkişi raporunda ateş eden kişinin net bir şekilde ortaya konulmadığını belirterek, "Bilirkişi raporunu inceledik. Görüntülere bakıldığı zaman sanık Reşit Aktaş'ın ateş ettiği net bir şekilde ortadadır. Oysaki bilirkişi raporunda bu net değildir. Raporun bu konuda eksik olduğunu düşünüyoruz. Bilirkişi raporuna geçen görüntülerin iyileştirilmesi için Jandarma Kriminale gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatları ise raporları incelemek için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, görüntülerin Jandarma Kriminale gönderilmesi talebinin reddine ve bugüne kadar görülen duruşmalarda alınan tüm ara kararların iptaline karar verdi. Duruşma 14 Şubat 2018 tarihine ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et