13 Aralık 2017 13:36

Suudi Arabistan yine Yemen’i vurdu, en az 39 ölü

Suudi Arabistan Yemen'in başkenti Sana’da Husiler’in kontrolündeki bir cezaevi merkezini vurdu.

Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Yemen'in başkenti Sana’da Husiler’in kontrolündeki bir cezaevi merkezini vurması sonucu 39 kişinin öldüğü, 90’dan fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Sputnik’in aktardığına göre cezaevi merkezinin korumalarından Muhammed el Akel saldırıların dün gece yarısından sonra başladığını ifade etti.

El Akel ilk saldırıda cezaevinin bir kanadının zarar görmesi sonucu bazı tutukluların kaçmaya çalıştığını ancak ikinci saldırı sonucu binanın tamamen yerle bir olduğunu söyledi.

Pazar günü Suudiler'in öncülüğündeki koalisyon Husiler'e ait bir eğitim kampını vurmuş, saldırıda en az 26 Husi milisinin öldüğü açıklanmıştı.
Cuma günü ise Sana'da Husiler'in kontrolündeki televizyonun vurulması sonucu  4 kişi hayatını keybetmişti.

BAŞKENT HÂLÂ HUSİLER’DE

Husiler koalisyonun saldırılarına rağmen hâlâ başkent Sana ile ülkenin kuzeyinin büyük kısmında kontrolü elinde tutuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre koalisyonun ülkede saldırılara başlamasından bu yana çoğu sivil 8 bin 750 kişi yaşamını yitirdi.

Hafta başında Birleşmiş Milletler’in Yemen’e yapılan insani yardımlardan sorumlu koordinatörü Jamie McGoldrick '8.4 milyon Yemenli açlıktan sadece bir adım uzaklıkta' uyarısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Özel bütçeli kuruluşlardaki taşeron işçiler ne olacak?

SONRAKİ HABER

Büyük şirketler siyasi eylemcileri nasıl izliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...