12 Aralık 2017 06:47

'Öğrenciler soğukta dışarı çıkmasın' diye halaylı teneffüs!

Erzurum Oltu'daki Karabekir İlkokulu'nda öğrencilerin soğuk havada dışarı çıkmasını engellemek için istek parçalı halay uygulaması başlatıldı.

Paylaş

Soğuk hava ile hasta olma arasındaki ilişki bilim insanları tarafından doğrulanmasa da bu ön kabul Erzurum Oltu'da ilginç bir uygulama başlatılmasına neden oldu.

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Karabekir İlkokulu yönetimi soğuk havalarda öğrencilerin teneffüslerde bahçeye çıkmaması için "halaylı çözüm" buldu. Öğrenciler yeni uygulamada istek yaptıkları müzikler eşliğinde koridorda halay çekiyor.

Soğukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı Erzurum'un Oltu ilçesindeki Karabekir İlkokulu farklı bir uygulama başlattı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3-4 dereceye kadar düştüğü ilçe merkezinde, "Öğrencilerin teneffüslerde bahçeye çıkıp hasta olmalarını engellemek için" 'halaylı' çözüm buldu.

Okul Müdürü Ergün Tanrıverdi, "Kışın hava sıcaklığı sıfırın altına düşüyor. Çocuklar okul bahçesine çıkıp oynayınca üşütüp, hasta oluyorlardı. Biz de böyle bir yöntem bulduk. Artık öğrenciler bahçede değil, okul koridorunda oynuyor" diye konuştu.

Okulda teneffüs zili ile birlikte müdür yardımcısı Osman Aras'ın yanına gideren öğrenciler, istekte bulunuyor. Öğrenciler çalan müzik eşliğinde öğretmenleri ile birlikte halay çekiyor. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kızına cinsel istismarla suçlanan baba: Hatırlamıyorum

SONRAKİ HABER

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciler yemekten zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa