İçişleri Bakanı Soylu da 'FETÖ’ye övgüler dizmiş

HDP ve CHP'yi terör örgütü ile irtibatlı olmakla suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun FETÖ'ye övgü dolu sözleri yeniden gündeme geldi.

11 Aralık 2017 08:59
Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2011 yılına ait “Cemaat’in faaliyetlerini askıya alınsın” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP’li İsa Gök’e tepki gösterdiği görüntüler yeniden gündeme geldi. 2011'de Gülen cemaatinin yayın organı olarak anılan Samanyolu TV'ye bağlanarak açıklamalar yapan Soylu, Gülencilere dönük eleştiri ve tepkilerin önüne geçmeye çalışıyor. CHP ve HDP'lileri terör örgütlerine destek vermekle suçlayan İçişleri Bakanı Soylu'nun Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz'le ilgili ifadeleri dikkat çekiyor.

“Bir taraftan Sayın Bahçeli, Fethullah Gülen hakkında diğer taraftan İsa Gök yine Fethullah Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında ipe sapa gelmez, bir merkezden yönetildiği apaçık olan açıklamalarda bulunuyorlar. Bunu tesadüf olduğunu bana kimse söylemesin” diyen Süleyman Soylu şunları söylemişti:

“Buradan Türkiye’yi yönetenleri uyarıyorum, bu aynen 28 Şubat gibi, 12 Eylül öncesi gibi büyük bir senaryodur. Derin devlet bütün ama bütün her şeyiyle beraber harekete geçmiştir.

Bütün dünyanın üzerinde ittifak ettiği, dünyanın her noktasında okullarıyla eğitime yaptığı seferberliği hem diyaloğa hem dinler arası bir şekilde uzlaşmayı sağlayacak nefreti ortadan kaldırmaya çalışacak mümtaz bir şahsiyete saldırı vardır. Bu saldırının sebebi Fethullah Gülen değildir aslında Türkiye’de mazlum insanlar ilk defa iktidara gelmektedirler.

Hakkında bütün dünyanın övgüler düzdüğü, aslında bütün memleketimizin minnettar olması lazım gelen bir anlayışa çirkin bir saldırıya muhatap olmamak lazım. Fakat insanın içi hazmetmiyor. Ömründen tek bir dikili ağacı olmayan insanlar, Allah rızası için bu ülkenin her noktasına Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar dünyanın her noktasında Afrika’dan Asya’ya kadar Balkanlara kadar Amerika’ya kadar her noktada bu milletin temel değerlerini dünyayla birleştirmeye çalışan bir anlayışa şiddetle saldırıyorlar. Benim bunu bakınız açık söylüyorum, Müslümanlık adına, Anadolu insanı adına, Türklük adına milliyetçilik adına, bu ülkenin geleceği adına kabul etmem mümkün değildir.”

Süleyman Soylu, FETÖ’nün firari Savcısı Zekeriya Öz’ü ise şöyle övmüştü:
“Türkiye’de 4 yıldan beri hiç kimsenin cesaret edemediği, daha önce cesaret edilip bunu canıyla ödeyen insanlardan sonra bu iş için adım atan bir kişi çıktı ve arkadaşlarıyla beraber çıktı, evet siyasi irade de bunun arkasında oldu, bunun da hakkını teslim etmek lazım ama Türkiye’de olmayan olması hiç birimiz tarafından hayal edilmeyen hepimizin siyasi ve ülkenin geleceğiyle ilgili beynimizi formatlayabileceğimiz, bizi yeni bir alana doğru çekti. Bu ülkenin de haksızlık yapan insanlarının haksızlığının yanına kar kalmayacağını, bir tek adam bir işportacının oğlu, ortaya koydu. Bu ağırlarına gitmiş olabilir. Ankara’da müsteşar yardımcılığı yaparken Ankara’da orada bürokraside bulunurken elbette her hükümete kuyruk sallarken bu adamın aldığı riski, Zekeriya özün aldığı riski veya onu arkadaşlarının aldığı riski bunlar almadılar.” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ruhani: Suudi Arabistan’la iyi ilişkiler kurabiliriz 

SONRAKİ HABER

İzmir emek ve demokrasi güçlerinden Kudüs açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...