09 Aralık 2017 09:50

Kılıçdaroğlu: Yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır

Kılıçdaroğlu, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili, avukat İnan Bektaş'la birlikte açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Verilemeyecek hesabımız yok, yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Belediye başkanımız haberler üzerine ve benim isteğimle kendisini savcılığa ihbar etmiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır, tamamından aklanmıştı. Bu, haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız.

Kılıçdaroğlu sonuna kadar konuşacak. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım. Koltuklarında ahkam keseceklerine, hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar?

Belge gösterdik, hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanlarımız Man adalarında şirket mi kurdu? Bütün banka hesapları denetlendi, alışverişleri, kredi kartları denetlendi. Denetimden korkmayız. Bunun hesabını soracağız."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Battal İlgezdi ise karara ilişkin; " Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te torunu yerine başka çocuğu alan dede gündem yarattı

SONRAKİ HABER

İHD ve TİHV : OHAL’de hak ihlalleri arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...