08 Aralık 2017 22:25

Samsun'da KESK'in 22. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Samsun'da, KESK'in 22. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Etkinlikte emek ve demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yapıldı

Paylaş

KESK Samsun Şubeler Platformu, Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes İş) Konferans Salonu'nda düzenlediği etkinlikle, kofederasyonun 22. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinlikte 'mücadeleye devam' mesajı verildi.

KESK üyelerinin yanı sıra siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşma yapan KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Erdem Avcı, OHAL'e dikkat çekti.

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) emekçilerin işlerinden edildiği, iş güvencesinin ortadan kaldırıldığı, işçi ve emekçilere kölelik koşullarının dayatıldığı hukukun ve emeğin haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Avcı, geniş bir emek ve demokrasi cephesinin örgütlenmesinin acil bir görev olduğunu söyledi.

"İhraç edilen, açığa alınan tüm arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyen Avcı, emek ve demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yaptı.

Etkinlikte ayrıca KESK'in mücadele tarihini anlatan bir film gösterimi yapıldı. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BMGK Kudüs için toplandı: '2 devletli çözüme B planımız yok'

SONRAKİ HABER

Ukrayna Ordusu alkol ve uyuşturucu batağında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...