07 Aralık 2017 01:23

Gerçek kadro istiyoruz!

İzmir Buca Belediyesi temizlik işçileri, Erdoğan'ın 'Taşeron işçileri kadroya geçiriyoruz' açıklamalarına dair görüşlerini yazdı.

Paylaş

Buca Belediyesi Temizlik İşçileri

Hükümet ve Cumhurbaşkanının “Taşeron işçileri kadroya geçiriyoruz” açıklamaları inandırıcı değil. Kadro gelecekse bile sadece adının ‘kadro’ olacağını, taşeron sisteminin yine aynı şekilde işleyeceğini biliyoruz. 

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 700 bin taşeron işçisine, 460 bin taşeron belediye işçisine getirecekleri kadro nasıl bir kadro olacak? 3 yıllık sözleşmeli, iş güvencesiz, toplu iş sözleşmelerinden yoksun, sosyal haklardan yoksun, sendikasız bir kadro mu? Bu düzenleme taşerondan daha ağırdır.

Dün söyledikleri sözlerle bugün söyledikleri birbirini tutmayan bir hükümetin sözlerine inanmıyoruz. 2019’da yapılması düşünülen seçimlere hazırlık konuşmaları bunlar; “Taşerona kadro getireceğiz” diyerek seçimlerde işçilerden medet umacaklar, oy toplamaya çalışacaklar. 2019’a kadar bizi oyalayacaklar ve işçinin yararına hiç bir şey çıkmayacak. Kadro hakkı için yıllardır bizi oyalayanlar bugün bizden bir şey beklemesinler. 

Soma ve Ermenek gibi katliama dönüşen iş güvencesiz çalışma koşullarının sebebi taşeron sistemidir. Taşeron sistemi var olduğu sürece iş cinayetleri artarak devam edecektir. Bu sisteme karşı tek çıkış yolumuz örgütlenip mücadele etmektir. 

Hükümet kadroyu getirecekse eğer bunun içeriğini işverenlerle değil işçiler ve sendikalarla birlikte hazırlamalıdır. Boş vaatlere kulak asmamamız gerekiyor. Sanki hükümetin bize armağanıymış gibi övünüyorlar. Oysa ki kadro işçilerin kazanılmış hakkıdır. Beraber, daha güçlü mücadele etmekten başka çıkış yok!

ÖNCEKİ HABER

İhmaller bir bebeği annesiz bıraktı

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiler 'kadro müjdesi'ne görmeden inanmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...