Tekirdağ’da kadın cinayeti: İşe giderken öldürüldü

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde tekstil fabrikasında çalışan 19 yaşındaki Ayşe Öztürk, işe giderken başından tabancayla vurularak öldürüldü.

05 Aralık 2017 07:30
Son Güncellenme Tarihi: 05 Aralık 2017 11:32
Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde tekstil fabrikasında çalışan 19 yaşındaki Ayşe Öztürk, işe giderken başından tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayeti işleyen kişinin Alparslan İ. adlı şahıs olduğu ve "Aşkıma karşılık vermediği için öldürdüm" dediği bildirildi.

Muratlı'nın Kazımdirik Mahallesi 29'uncu Sokak üzerinde ailesi ile birlikte oturan ve ilçede bir tekstil fabrikasında çalışan Ayşe Öztürk, bugün saat 08.30 sıralarında işe gitmek için evinden çıktı. Öztürk evinin yakınında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabancayla başından tek kurşunla vuruldu. Kanlar içinde yere yığılan Ayşe Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti. Silah sesi üzerine dışarıya çıkanlar Öztürk’ü yerde yatarken görünce durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerinde incelemede bulunurken, cinayet şüphelisinin yakalanması için çalışma başlattı.

Öldürülen Ayşe Öztürk'ün babası Raşit Öztürk, kızının cansız bedeni başında gözyaşı döktü.  Ayşe Öztürk'ün sosyal medya hesabından, 2 sene önce yaptığı paylaşımda  'Ölüm haberimi duyduğunda tepkisini merak ettiğim çok insan var' yazdığı görüldü.

'AŞKIMA KARŞILIK VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM'

Genç kızın ailesinin de ifadesine başvuran polis, katil zanlısının Alparslan İ. (24) olduğunu belirledi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde oturduğu belirlenen Alparslan İ.'nin olaydan sonra babası Hamdi İ. (52) ile birlikte kaçtığı belirlendi. Alarma geçen polis, zanlıları Ergene ilçesinin Karamehmet Mahallesi mevkiinde bir tarlada çamura saplanmış otomobillerinin yanında yakaladı. Alparslan İ.'nin cinayette kullandığı tabanca da üzerinde ele geçirildi.

Zanlı polise verdiği ilk ifadesinde Ayşe Öztürk'e aşık olduğunu ve aşkına karşılık vermediği için öldürdüğünü söyledi. Polis gözaltına aldığı Alparslan İşcan ile babası Hamdi İşcan'ı soruşturmanın yürütüleceği il emniyet müdürlüğüne götürdü. İfade işlemlerinin ardından Ayşe Öztürk'ün katil zanlıları Alparslan ve babası Hamza İşcan tutuklanarak cezaevine konuldu.


AYŞE İÇİN YÜRÜDÜLER

İlçede kadınlar bir yürüyüş düzenleyerek kadın cinayetlerini protesto etti. 100'ncü Yıl Caddesi üzerinde bulunan belediye önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik kalabalık Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kalabalık, 'Hükümet uyuma kadına sahip çık. Kadına kalkan ellerin kırılsın', sloganları attı, 'Ayşe'ler ölmesin' dövizleri taşıdı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den Zarrab yorumu: Biz suç yoktur demiyoruz

SONRAKİ HABER

Bilgi saklayan İsveçli Bakan Yüce Divan’a şikayet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...