02 Aralık 2017 13:20

En ünlü markaların en yoksul üreticileri

Dünyanın en pahalı giyim markalarına üretim yapan Bangladeşli tekstil işçilerinin yüzde 64’ü, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek ücret kazanmıyor.

Paylaş

Bangladeşli tekstil işçilerinin yüzde 64’ü, uzun çalışma sürelerine rağmen temel ihtiyaçlarını dahi karşılayabilecek kadar para kazanamıyor.

Dhaka Tribune haber sitesinin haberine göre, geçtiğimiz salı günü Bangladeşli tekstil sendikaları, ülkenin ekonomisine en büyük katkıyı yapan tekstil işçileri için insanca yaşanacak bir ücret talebi istedi. Sendikalar, hükümet yetkililerine acil olarak asgari ücreti yükseltmeleri çağrısı da yaptı. 

Bangladeş Tekstil ve Giyim İşçileri Ligi Başkanı Kamal Anam, yaptığı açıklamada, tekstil işçilerinin “Para biriktirme”sinin ise imkansız olduğunu söyledi. İşçilerin yüzde 64’ünün temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek ücret almadığını söyleyen Anam, işçilerin yüzde 77’sinin de yetersiz ücretlere rağmen aşırı saatler çalıştığına dikkat çekti. 

Kamal Anam ayrıca, Bangladeşli işçilerin komşu ülkelerdekinden çok daha düşük ücret aldığını belirterek, Hindistan ve Kamboçya’da işçiler ayda 168 ve 170 dolar kazanırken, Bangladeşli işçilerin ise 67 dolar kazandığını söyledi. Anam’a göre tekstil işçilerinin sadece yüzde 13’ü tatil yapabiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş Aliağa Şubesi'nin 10. Olağan Kongresi toplandı

SONRAKİ HABER

Dünya AIDS Günü'ne özel program: Buradayım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...