01 Aralık 2017 23:24

'Sizinle biz aynı gemide olamayız bay burjuvazi'

Gaziemir’den işçi Cemali Yıldırım, ABD'de yargılanan Reza Zarrab'ın Türkiye ile yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Cemali YILDIRIM
İzmir Gaziemir’den bir işçi

Ülkede yaşanan son olayları kısaca özetleyecek olursak Reza Zarrab’ın ABD’de yargılanacak olması AKP iktidarını bir hayli tedirgin hale soktuğu yapılan açıklamalarla ayan beyan ortadaydı ve durumu nota verme derecesine kadar götürmüştü. Bu meselenin üzerine birde Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın yakın akrabalarının Man Adası’nda 1 sterlin değerinde ki bir şirkete yaptığı milyon dolarlarca para aktarımını belgeleriyle ortaya çıkarmasıyla ayyuka çıkmış oldu. Bu açıklamaların bir gün sonrasında Zarrab davası görülmeye başlanmış ve Zarrab’ın yaptığı itiraflarla ortaya dökülen rüşvet skandalından hepimizin haberi vardı. Her ne kadar havuz medyası bu olayları görmezden gelse de.
AKP iktidarı yapmış olduğu savunmada ise, Zarrab davasının Erdoğan ve Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerin ise FETÖ tarafından verilmiş sahte belgeler olduğunu, CHP ve Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün ağzıyla siyaset yapmakla suçlamıştır. Aynı zamanda CHP tarafından mecliste verilen bu belgeleri meclis araştırma komisyonu kurup araştıralım önergesi ise yine AKP milletvekillerinin oylarıyla ret edilmiştir. Bu bakımdan yaşanan bu olayların ve Zarrab davasını AKP iktidarı milli bir dava olarak lanse etmiş hepimizin aynı gemide olduğunu da iddia ederek halkın desteğini arkasına alma çabası içine girmiştir. Bu milli dava ve hepimizin aynı gemide olduğuna dair söylenecek bir kaç sözüm var.

Sizinle biz aynı gemide olamayız bay burjuvazi. Çünkü sizler bu ülkenin balını kaymağını yiyenlersiniz. Bizler ise 1400 TL asgari ücret ile açlığa, yoksulluğa, sefalete ittiğiniz işçileriz. Gene sizler ekmeğimizi büyütmek için grevlere gittiğimiz fabrikalarda patronlardan yana olanlarsınız. Bizler ise, o grevini yasakladığınız haklı emekçileriz. Gene bizler açlıkla terbiye etmek için KHK’larla işinden ettiğiniz öğretmen, akademisyen, memurlarız. Halka gerçekleri anlattıkları için cezaevlerine konulan gazetecileriz. Maden çıkarmak için tarlasını, bağını, bahçesini, doğasını talan ettiğiniz köylüleriz. Zırt pırt sistemini değiştirdiğiniz lise öğrencileri, paralı eğitime mahkum ettiğiniz üniversite öğrencileri ve daha niceleriyiz. Kısacası bay burjuvazi sizler ele geçirdiğiniz iktidarla kendinizi bizden korumak için her gün mecliste yasalar çıkaranlarsınız. Bizler ise korkusunda tir tir titrediğiniz o halkız.

Soma’da yaşanan maden katliamından sonra televizyonlarda çıkıp bu işin fıtratında bu var diyerek katliamı meşrulaştırmıştınız hatırlarsanız. Şimdi ben de size hatırlatmak istiyorum; sizinle biz ne aynı gemide olabiliriz ne de milli bir davada. Bu işin fıtratında da bu var bay burjuvazi.

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi: Bizden kesilen vergiler de bunları doyurmaz

SONRAKİ HABER

'Kendilerine milyon dolar bize yüzde 4’lük zam'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...