30 Kasım 2017 23:51

İşçilerden rüşvet tepkisi: 100 yıl çalışsak kazanamayız

Vergi kaçırma ve rüşvet iddialarına işçilerden de tepki geldi: 100 yıl çalışsak bu parayı kazanamayız. Sorumlular istifa etsin, hesap versin

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları ve yakınlarının yurt dışındaki şirketlere para transferine ilişkin sunduğu belgelerin ardından Reza Zarrab’ın Türkiye’de milyonlarca avro rüşvet dağıttığını itiraf etmesi işçilerin tepkisini çekti. Evrensel'e konuşan ODTÜ’deki taşeron işçiler, “100 yıl çalışsak bu parayı kazanamayız. Sorumlular istifa etsin, hesap versin” dediler.
ODTÜ’deki taşeron işçiler uzun zamandır ücretlerinin düzeltilmesi ve kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi için seslerini duyurmak için mücadele ediyor. 

Kampüs içerisinde bir araya geldiğimiz işçilere Man Adası’nda kurulan şirketlere aktarıldığı iddia edilen milyon dolarları ve Reza Zarrab’ın ABD’deki mahkemede verdiğini itiraf ettiği rüşvetleri soruyoruz. İşçilerin cevabı ‘Şaşırmadık’ oluyor. İşçiler yaşananlarla ilgili “Biz zaten bunları biliyorduk, şimdi hem belgelerle hem de itiraflarla açığa çıktı” dediler. 

ŞİMDİ DE ‘REZA BİZİ KANDIRDI’ DERLER

Yemek arası esnasında yanına gittiğimiz bir taşeron işçi ise “Verdikleri rüşvetin miktarına bak! Biz 100 yıl çalışsak, bu parayı kazanamayız” diye tepkisini dile getirdi. Yine yanındaki bir başka taşeron işçi ise araya girerek; “Bizi her gün biri kandırıyor, yarın da Reza Zarrab kandırmış olur. Bu olay da böyle biter” dedi. “Sizce iddialarda ismi geçenler ne yapmalı?​” diye sorduğumuz işçiler, “Bizce istifa etmeliler, hatta hesap da vermeliler ama o iş zor” cevabını verdiler. 

‘OLAN YİNE BİZE OLACAK’

Başka bir masada konuştuğumuz işçilerden AKP’li olanı hem Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerin hem de Zarrab’ın itiraflarının yalan olduğunu düşündüğünü söyledi. AKP’li işçi, “Bunlar bizi bitirmeye çalışıyor hepsi  FETÖ’cü” deyince yanındaki işçiler tepki gösterdi. Yine AKP’ye oy verdiğini söyleyen başka bir işçi ise iddialarla ilgili kafasının karışık olduğunu dile getirdi. İşçi, “Olan yine bize olacak gibi geliyor bana” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kapatılan 17-25 Aralık soruşturması yeniden açılsın'

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ işçileri: Facialar için mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa