30 Kasım 2017 09:43

CHP, belgeleri kimden aldı, ne zaman paylaşacak?

CHP, Man Adası'na para transferine ilişkin belgelerin nereden alındığını ve ne zaman paylaşılacağını açıkladı.

Paylaş

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, dünürü, eniştesi ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti Man Adası'na 15 milyon dolarlık para transferi yapmasına ilişkin olduğunu söylediği belgelerin ne zaman paylaşılacağını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iddialarla ilgili Araştırma Komisyonu kurulursa aynı gün, kurulmazsa parti sözcüsü tarafından yarın ya da hafta sonu açıklanacağını söyledi.

Özel, Zarrab davasına ilişkin de “Adalet ve Kalkınma Partisine çağrımızdır, delil durumu değişmiştir. Bugün itibariyle Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, yeniden Meclis tarafından kurulacak bir soruşturma komisyonunda yeni delil durumu değerlendirilerek hızla sorgulanmalı ve yüce divan yolu parlamento tarafından açılmalıdır” açıklaması yaptı.

Özel “Bekir Bozdağ diyor ki, ‘Bu belgeler sahte’. Peki, Mahir Ünal çıkıp diyor ki, ‘Bu belgeleri elde bulundurmak suçtur’ Şimdi bu belgeler sahte ise elde bulundurmanın neresi suç.” “Man Adası’nda ne işiniz var” diye soran Özel, “Bir vergi cennetinde bir Cumhurbaşkanının, eniştesinin, dünürünün, eski özel kalem müdürünün Man Adası’nda ne işi var. Bunlar BUMERZ diye şirket kurmuşlar. Burak’ın ‘BU’su, Mustafa’nın ‘M’si, Erdoğan’ın ‘ER’i, Ziya’nin ‘Z’si. Gemi alıyorlar, gemi satıyorlar. Ya kısaltma bile yapmışlar. İnsan söylemeye utanıyor” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'DAN 'KAYNAK' AÇIKLAMASI

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eşitlik Adalet Kadın Zirvesi'nde belgeleri nereden aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Bunları veren bir insan tabii, uzaydan gelmedi. FETÖ'cüler vermedi, yok efendim ilgisi yok. Bu ülkeyi seven milyonlarca bürokrat var. Onlar yurtsever insanlar. Haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar var" dedi.

YENİ BELGE SİNYALİ

Kılıçdaroğlu ayrıca "İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz bütün strateji tuttu. Ve kim hangi konuşmayı yapacak o da bizim düşündüğümüz süreç içinde gerçekleşti. Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım. O adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağız" ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Aksan evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Çevreci çiftin katilinin eşi ömür boyu hapisle yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...