30 Kasım 2017 07:59

Bakan Çavuşoğlu: Tehdit gelirse Afrin'e girer, temizleriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin'den tehdit gelirse tereddütsüz girer, temizleriz.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de PYD yönetimindeki Afrin kantonuna dair açıklamasında "Tehdit gelirse tereddütsüz girer, temizleriz" dedi.

Salı günü toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası yapılan açıklamada Afrin'e askeri müdahale sinyali verilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, 'İdlib gerginliği azaltma bölgesi'nde, 'gözlem misyonu'nu başarıyla sürdürdüğü; bu görevin Batı Halep’le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle, huzur ve güven ortamının gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir.

PKK/PYD-YPG terör örgütünün, Suriye’nin kadim demografik yapısını, örtülü etnik temizlik yapmak suretiyle bozmasının ve toprak edinme çabalarının uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu, bu cihetle de kabul edilemez bulunduğu; Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak maksadıyla, özellikle hudut bölgesinde gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceği bir kez daha vurgulanmıştır."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin'e yönelik daha önce yaptığı açıklamalarda "Şu anda İdlib'deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin konumuz var. Bunların hepsi bizim için birer tehdittir. Ülkemiz için tehdit oluşturacak her alanda kararlıyız", "Suriye’nin kuzeyinde Akdeniz’e açılacak bir terör koridoruna müsaade etmeyiz. Oralarda (Afrin) terörün baskın çıkma ihtimali olursa gözümüzü karartırız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alınmayan önlem 7 yaşındaki Talha'nın hayatına mâl oldu

SONRAKİ HABER

72 yıl hapis istenen cinsel istismar sanığı öğretmene beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...