29 Kasım 2017 12:12

‘MEB yetkilileri sınava kadar televizyonlara çıkmasın’

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, bu kez de sınavda ara verileceğini söyledi. HDP'li Toğrul, 'Sınav yapılana kadar televizyonlara çıkmayın' dedi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere giriş sistemiyle ilgili bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Tekin, Bakan İsmet Yılmaz’ın “Sınav tek oturumda olacak.” açıklamasının ardından, “Sınavı farklı iki oturum gibi değil ama arada kısa bir ihtiyaç molası verecek şekilde organize edeceğiz” dedi. Evine yakın okullara yerleşemeyen öğrenciler için yatılı okuma seçeneği sunulacağını söyleyen Tekin, “Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak, öğrenci bunların arasından 5 tercih yapacak” diye konuştu. 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, sınav sisteminde üst üste yapılan değişiklikleri eleştirerek, “Lütfen Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları televizyonlara sınav yapılana kadar çıkmasınlar” dedi. Toğrul, mecliste düzenlediği basın toplantısında yapılan açıklamaların Türkiye’de öğrencilerin ve ailelerin psikolojisini etkilediğini söyleyerek “Şimdi böyle bir bakanlık, bu konulardan uzak bir şahsiyete bırakılır mı? Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin talebidir. Lütfen Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları televizyonlara sınav yapılana kadar çıkmasın. Çünkü her çıktığında öğrencilerde stresi arttıracak açıklamalar yapıyorlar. Üniversite sınavında da aynı şey yaşanıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazi’de öldürülen 2 gencin iddianamesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Bali Uluslararası Havaalanı tekrar kullanıma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa