28 Kasım 2017 12:32

Antalya'da yollar göle döndü, evleri su bastı

Antalya'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Araçlar yollarda kaldı, evleri su bastı. 

Paylaş

Antalya kent merkezi ve ilçelerinde pazar günü başlayan ve dün akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent merkezindeki bazı alt geçitlerde su birikintisi oluştu. Bazı araçlar, Aspendos Bulvarı’ndan havalimanı yoluna çıkan Cırnık Alt Geçidi’nde biriken su nedeniyle mahsur kaldı. Alt kısmı sulara gömülen araçlar, çevredekilerin yardımıyla göle dönen yollardan çıkarıldı. Side Mahallesi’nde de etkili olan yağış nedeniyle Side Antik Kenti içinde yer alan Tyche Tapınağı ve sütunlu cadde de sular altında kaldı. Yağış nedeniyle çok sayıda evi de su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Antalya merkeze, metrekareye 18.4 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamaya göre, Manavgat’a 156.9, İbradı’ya 91.8, Akseki’ye 60.9, Belek turizm bölgesine 59.4, Finike’ye 45.5, Demre’ye 40.2, Serik’e 39.3, Alanya’ya 34.9, Kaş’a 29:8, Gazipaşa’ya 25.4, Antalya Havalimanı’na 22.4 ve Kumluca’ya 21 kilogram yağış düştü. 

Meteoroloji yetkilileri, Antalyalıların ani sel, su baskını, yıldırım ve hortum gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini vurguladı. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'tan Manisa'ya 9 gol

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta atık su kanalında bebek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa