28 Kasım 2017 09:13

Kastamonu'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi öldü

Kastamonu'da inşaat işçisi Ferhat Yalçınkaya, 4. katta çalışırken asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Paylaş

Kastamonu'da, inşaatın 4'üncü katında çalışırken asansör boşluğuna düşen işçi Ferhat Yalçınkaya (29) hayatını kaybetti.

DHA'nın haberine göre olay, Kuzeykent Mahallesi, Meşeli Sokak'ta bulunan bir apartman inşaatında meydana geldi. Asansör firmasında çalışan Ferhat Yalçınkaya, kaba inşaatı tamamlanan binanın 4'üncü katında, asansör kurulumu yaparken dengesini kaybedip asansör boşluğundan zemin kata düştü.

Ağır yaralanan Yalçınkaya, iş arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçınkaya, burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Ferhat Yalçınkaya'nın, 21 gün önce evlendiği öğrenildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı rapora göre Türkiye'de Ekim ayında en az 143 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. 2017 yılının ilk 10 ayında ise 1461 iş cinayeti yaşandı. 

ADAPAZARI'DA ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN İŞÇİ KURTARILDI

Adapazarı'da, çatıyı onarırken iki bina arasındaki havalandırma boşluğuna düşen işçi sağlık ekibinin ilk müdahale ardından sedye ile binanın üstüne çıkarıldı. İtfaiye aracıyla yola indirilen işçi hastaneye kaldırıldı.

Olay, Adapazarı Orta Mahalle Bankalar Caddesi'ndeki Uzun Çarşı'da meydana geldi. Çarşıda onarım çalışması devam ederken, taşeron firma işçisi 23 yaşındaki Sebahattin İbik çatıyı onarırken 3 metre yüksekten havalandırma boşluğuna düştü. İşçiler, Sebahattin İbik'in düştüğünü görünce 112 Acil ve itfaiyeden yardım istedi. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Sebahattin İbik işçilerin de yardımı ile sedye ile çatıya çıkarıldı. Yaralı işçi, çatıdan merdivenli itfaiye aracıyla yola indirilerek ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sebahattin İbik'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz'a göre öğrenci ve öğretmen eğitim sisteminden memnun!

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi öldürüldüğü yerde anıldı: Failleri bulunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...