Zonguldak'ta madende göçük: 2 işçi yaşamını yitirdi

Zonguldak Kilimli'de Karadon Taşkömürü İşletme Müessese Müdürlüğü'ne ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi yaşamını yitirdi.

27 Kasım 2017 09:37
Son Güncellenme Tarihi: 27 Kasım 2017 12:13
Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Taşkömürü İşletme Müessese Müdürlüğü'ne ait kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçükte, 1 işçi yıkıntıların altından kurtarılırken 2 işçi yaşamını yitirdi.

Saat 12.30 sıralarında, Kilimli'deki TTK Karadon Taşkömürü İşletme Müessese Müdürlüğü'ne ait kömür ocağında, eksi 360- 460 kotu arasındaki galeride tavanın çökmesi sonucu meydana gelen göçükte 3 maden işçisi yıkıntıların altında kaldı.

Ocakta bulunan diğer işçilerin müdahalesiyle işçilerden göçük sırasında vücuduna taş ve kömür parçaları isabet etmesi sonucu yaralanan Abdulkadir Cebecik hemen kurtarıldı. Maden işçileri 37 yaşındaki Cafer Tepebaşı ile 33 yaşındaki İsa Çeltik (33) ise yıkıntı altında mahsur kaldı.

Yaralı Abdulkadir Cebecik ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İhbar üzerine göçüğün meydana geldiği ocağına TTK'nın tahlisiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

MAHSUR KALAN 2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

TTK tahlisiye ekipleri, maden ocağına inerek, göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarmak için çalışma başlattı. AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri de ocak önünde bekledi.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri, asansörle ocaktan çıkarılıp, ambulansa taşınırdı. 

Ocak önünde bekleyen madenciler ise çalışma arkadaşlarının sedyedeki cenazelere sarılarak ağladı. Madencileri, çalışma arkadaşları teskin etmeye çalıştı.

Cafer Tepebaşı ve İsa Çeltik'in cenazeleri, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

zonguldak karadondaki madende göçük

zonguldak karadondaki madende göçük

zonguldak karadondaki madende göçük

zonguldak karadondaki madende göçük

2010'DA DA 30 MADENCİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Göçüğün meydana geldiği TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nün maden ocağında  17 Mayıs 2010 tarihindeki grizu faciasında da 30 maden işçisi yaşamını yitirmişti.

GÖÇÜK AYAKTA MEYDANA GELDİ

Evrensel'e konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Bu durum TTK’de çok rastlanan bir şey değil. Olayın detaylarını öğrenmeye çalışıyoruz. Ama ilk tahminlerimize göre kaçınılmaz dediğimiz bir olay” dedi.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı da “Göçük ayakta (Maden içerisinde iki galeri arasında cephe halinde  maden üretimi yapılan yer) meydana gelmiş. Ayrıntılar, yapılacak araştırmalar sonrası ortaya çıkacak” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Endonezya’da volkan tehlikesiyle 150 bin tahliye uyarısı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteciler için çağrı: Söyleyecek sözümüz var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...