28 Kasım 2017 07:22
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2017 09:24

Uyuşturucu operasyonu: Heijan gözaltında, Ramazan aranıyor

Uyuşturucu operasyonu: 'Bonzai Bom' şarkısını söyleyen Heijan gözaltına alındı, 'Adana merkez patlıyor herkes' şarkısını söyleyen Ramazan A. aranıyor.

Paylaş

Sosyal medya hesaplarından uyuşturucuyu övücü ve özendirici paylaşım yapanlara yönelik Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 'Bonzai Bom' şarkısını söyleyen Heijan gözaltına alındı, 'Adana merkez patlıyor herkes' şarkısını Ramazan A. aranıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan operasyon çerçevesinde 81 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Operasyonun İstanbul ayağında “Yansın Geceler”, “Semt Oturuşu”, “Abin Dızo Bremın”, “Bonzai Bom” gibi şarkıları seslendiren ve milyonlarca kişi tarafından YouTube üzerinden dinlenen Doğan Tarda gözaltına alındı.

Operasyonlarının Adana ayağında ise 6 kişi gözaltına alındı. Polis, "Adana merkez patlıyor herkes" şarkısıyla yüksek izleyici sayısına ulaşan Ramazan A.'yı da yakalamak için çalışma başlattı.

Sosyal medya hesaplarında uyuşturucuyu övdüğü iddia edilen 6 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Heijan ve Ramazan A.'nın şarkıları özellikle 8-17 yaş aralığındaki çocuklar tarafından dinleniyor. Şarkılarda sıkça uyuşturucu kullanımı, hırsızlık ve kavga gibi temalar işleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cep telefonu, tablet ve PC kullanırken yapılan 6 büyük hata

SONRAKİ HABER

Norveç'te ren geyikleri için göç ve 'ölüm' mevsimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...