27 Kasım 2017 13:36

Zırhlı araçların neden olduğu ölümler Meclis gündeminde

Çok sayıda yurttaşın zırhlı araçların çarpması sonucu yaşamını yitirmesi ve yaralanması HDP Milletvekili Ali Atalan tarafından TBMM gündemine taşındı.

Paylaş

Zırhlı araçlarının çarpması sonucu birçok yurttaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasını HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan Meclis gündemine taşıdı.

OHAL döneminde zırhlı araçlarının sivil yurttaşlara çarpması ve silah mekanizmasının ateş almasıyla 20’nin üzerinde yurttaşın öldüğünü ve çok sayıda yurttaşın da yaralandığını söyleyen HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Atalan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu:

“19 Kasım 2017’de Dargeçit’te Fatma Nure Dursun isimli yaşlı kadına çarpan zırhlı araç içinde kaç kişi bulunmaktadır?

Zırhlı aracı olay esnasında kullanan kolluk görevlisi kimdir? Zırhlı aracı kullanan görevlinin sürücü belgesi var mıdır? Zırhlı araç kullanımı için gereken eğitimi aldığına dair bir belge var mıdır?

Olayın yaşandığı caddede azami hız sınırı kaçtır? O esnada zırhlı aracın kaç kilometre hızla gittiği tespit edilmiş midir?

Olayın yaşandığı yeri gösteren MOBESE, güvenlik kamerası veya zırhlı araç içerisinde bulunan kamerada kayıtlar mevcut mudur, bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Dursun’un yaralanmasına sebep olan kolluk görevlisi hakkında adli ve idari bir soruşturma başlatılacak mıdır?

2015 yılından itibaren, meskün mahalde zırhlı araçların sebep olduğu trafik kazaları sonucu kaç kişi yaralanmıştır, kaç kişi hayatını kaybetmiştir? Bunların kaçı çocuktur?

2015 yılından itibaren zırhlı araçların sebep olduğu ölümler ve yaralanmalar sonrasında hakkında soruşturma başlatılan vaka sayısı kaçtır, bunlar hangileridir?

Zırhlı araçların sebep olduğu ölümler ve yaralanmalar sonrasında 2015 yılından itibaren kaç kolluk görevlisi hakkında soruşturma başlatılmıştır? Kaç tanesinin görevine son verilmiştir?

Zırhlı araç kullanacak olan kolluk görevlileri nasıl bir eğitimden geçmektedirler?

Zırhlı araçların sebep olduğu sivil ölüm ve yaralanma olaylarının benzerinin yaşanmaması ve bu riskin ortadan kalkması için, meskün mahalde zırhlı araç kullanılmasının yasaklanması yönünde bir çalışmanız var mıdır?​” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınırı annesinin sırtında geçen çocuk ayaza yenildi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de ihtişamın gölgesindeki sefalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...