22 Kasım 2017 14:19

Cizre'de 8 yaşındaki çocuğa zırhlı araç çarptı

Cizre’de oyun oynayan 8 yaşındaki bir çocuğa zırhlı araç çarptı. Yoğun bakıma alınan çocuk hayati tehlikeyi atlattı.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesi Sur Mahallesi Pira Deştê yakınlarında oyun oynayan çocuğa hızla ilerlediği belirtilen zırhlı polis aracı çarptı. Ertesi gün (23 Kasım 2017) çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Abla Gule C. "Polisler olay yerinden ayrılmak istedi. Israrım sonucu bizi hastanenin kapısına bırakıp gitti” dedi.  

Şırnak Cizre'de 8 yaşındaki R.C.'ye zırhlı araç çarptı. Hastanede tedavi altına alınan R.C.'nin mide bölümünde kanama meydana geldiği öğrenildi. 

Olayı haber alan çocuğun akrabaları ise hastane önünde toplandı. Akrabalarlardan bazıları zırhlı aracın çok süratli olduğunu kaydetti. Hastane polis ablukası altına alındı. 

TEK AYAKKABISI KALDI

Zırhlı aracın çocuğa çarptığı yerde kan izi ve tek ayakkabısı bulundu.

BİLİNCİ AÇILDI

Olayın ertesi günü çocuğun hayai tehklikeyi atlattığı öğrenildi. İlçe Devlet Hastanesinin yoğun bakım bölümünde tedavisi süren R.C'nin bilinci açıldı. Ailesi ile konuştuğu belirtilen R.C:'nin bir süre daha yoğun bakımda doktor kontrolünde tutulacağı aktarıldı. 

‘POLİS HASTANEYE GÖTÜRMEK İSTEMEDİ’

Görgü tanığı abla Gule C., Ural tipi zırhlı polis aracının kardeşine çaptığını ve zırhlı aracın çok süratli olduğunu aktardı. Abla Gule C. olayı şöyle anlattı: “R.C. caddenin karşısındaydı. Ben onun yanıma gelmesini istedim. Ancak yanıma ulaşamadan zırhlı araç çarptı. Çarpmanın şiddeti ile savruldu. Polisler bana ‘ambulansı ara gelip alsınlar’ dedi. Polisler olay yerinden ayrılmak istedi. Ancak ben ambulansın gecikeceğini ifade edip zırhlı araç ile hemen hastaneye yetiştirmelerini istedim. Polisler ısrarım sonucu bizi araca alıp hastanenin kapısına bırakıp gitti. Aracın içinde 3 polis vardı."  

‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’

Olay sonrası emniyetin kendilerini aradığını aktaran amcası Faysal C., "R.C. zırhlı aracın çarptığı kaçıncı çocuk oldu?” diye sordu. Hastanede oldukları için emniyete gitmediklerini belirten amca amca, bu tarz olayların tekrarlanmaması için polislerden şikayetçi olacaklarını söyledi. 

BÖLGEDE ZIRHLI ARAÇLAR ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR

Bölgede 2008'den bu yana zırhlı araçlar en az 16 çocuğun ölümüne, 12 çocuğun da ağır yaralanmasına neden oldu. Failler ise ya ilk duruşmalarda tahliye ediliyor ya da yargılanmıyor. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Diyarbakır'da üyelerimiz  istifaya zorlanıyor

SONRAKİ HABER

'Zarrab davası uluslararası bir suç örgütünün hikayesidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...