26 Kasım 2017 13:54

Sertel'den Bozdağ'a: TRT’den kaç kişiyi attınız?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a TRT'den 'FETÖ' üyesi olduğu gerekçesiyle kaç kişinin ihraç edildiğini sordu.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından TRT’den toplam kaç kişi FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle ihraç edilmiştir” diye sordu.

Sertel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Polis Akademisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan tarafından hazırlanan ve Mart 2017 tarihinde yayınlanan “FETÖ Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler” kitabının 35 ve 36’ncı sayfasında “TRT’de FETÖ Vurgunu” başlığı altında çeşitli iddialara yer verildiğini belirtti. Sertel, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’da şu soruların yanıtını istedi:

‘300 MİLYONLUK VURGUN İDDİASINA NE DİYORSUNUZ?​’

* TRT’ye sızan FETÖ’cülerin yapım şirketleri üzerinden 300 milyonluk vurgun yaptıkları hakkında ne diyorsunuz? Bu konuda yasal işlem yapılmış mıdır?
* TRT’de 300 milyon liralık vurguna imza attıkları belirtilen personel ve yapım şirketleri kimlerdir? Bunun tespiti yapılmış mıdır?
* Raporda ‘Kurumda çalışan FETÖ bağlantılı yaklaşık 400 kaşeli muhabire gönderdikleri haber değeri olmayan metinler karşılığında telif adı altında para aktarıldığı ve bu paraların himmet olarak toplandığı ortaya çıkmıştır’ denilmektedir. Bununla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
* Raporda bahsedilen 400 kaşeli muhabir kimlerdir? Bu isimler şuan TRT için çalışmakta mıdır?
* Öğretim üyelerinin raporuna da konu olmuş 300 milyon liralık yolsuzluk hangi genel müdürler zamanında yapılmıştır?
* 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TRT’den toplam kaç kişi FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle ihraç edilmiştir? İhraç edilenlerin kaçı yargılanmaktadır, kaçı tutukludur?
* İhraç edilen kişilerin işe giriş tarihleri hangi genel müdürler döneminde gerçekleşmiştir?
* TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin döneminde kurumda çalışmaya başlayan kişilerden kaçı ihraç edilmiştir?
* TRT eski Genel Müdürü Şenol Göka döneminde kurumda çalışmaya başlayan kişilerden kaçı ihraç edilmiştir?​” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Trump: CNN ulusumuzu çok kötü temsil ediyor

SONRAKİ HABER

Dünya sineması, 1-14 Aralık'ta Gezici Festival’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...