26 Kasım 2017 13:06

Diyarbakır, Tahir Elçi’yi anacak

Diyarbakır Barosu, Sur’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün 2’nci yıl dönümünde anma etkinliği programı hazırladı. 

Paylaş

Diyarbakır Barosu, Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015’te basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi 2’nci yıl dönümünde öldürüldüğü gün ve saatte aynı yerde anacak. 

Anma etkinlikleri kapsamında 28 Kasım'da Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare önünde saat 10.53’te anma töreni düzenlenecek. Aynı gün saat 14.00’te Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Saat 18.30’da ise Cegerxwin Kültür Merkezi’nde “Tahir Elçi-Kırık Saat” adlı belgeselinin gala gösterimi yapılacak. 

29 Kasım Çarşamba günü ise Diyarbakır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu’nda saat 13.30’da “Tahir Elçi ve Faili Meçhul Cinayetler” adlı panel gerçekleştirilecek. Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen moderatörlüğündeki panele avukat Eren Keskin, HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Demokrat Yargı Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin ve gazeteci İsmail Saymaz konuşmacı olarak katılacak.

30 Kasım’da ise saat 14.00’te Seyrantepe TOKİ’de Avukat Tahir Elçi Hatıra Ormanı’na fidan dikilecek. Etkinlikler, 2 Aralık Cumartesi gününden sonra İstanbul’da devam edecek. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar Tahir Elçi’yi anma yürüyüşü gerçekleştirilecek. 2 ve 3 Aralık günlerinde Elçi anısına Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasında saat 10.00’dan itibaren 2. Çocuklar Arası Satranç Turnuvası düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soylu'dan 'cam filmi' açıklaması: Netleşene kadar ceza yok

SONRAKİ HABER

Hakim SEGBİS ile ölüye bağlanmak istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa