23 Kasım 2017 21:01

Arınç'tan yeni parti iddialarına yalanlama: Hepsi safsata 

Bülent Arınç, ‘küskünler' olarak nitelendirilen bir grup ile yeni parti kuracakları yönündeki iddiaları yalanladı.

Paylaş

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘AKP'ye küskünler' olarak nitelendirilen bir grup ile yeni parti kuracakları yönündeki iddiaları yalanladı.

Habertürk'te Kübra Par'a konuşan Arınç, yeni parti iddiaları için "Bu iddiaların hepsi safsata" dedi. 

Arınç, bu tarz iddiaların kendilerini yıpratmak için görevlendirilmiş kişiler tarafından yapıldığını söylerken "Birileri bu kazan için her zaman odun atacak" dedi. 

AKP'ye yönelik muhalif açıklamalarıyla ilgili de konuşan "Biz eleştiri hakkımızı her zaman kullanmak isteriz. Bu kimin menfaatinedir, kimin zararınadır önemli değil. Bildiğimiz konularda bir şey sorulursa cevap veririz" dedi. 

'ERDOĞAN'A CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMAMASINI SÖYLEDİM'

Arınç, 2007'de Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı için aday olmaması gerektiğini söylediğini aktardı. Arınç, buna sebep olarak Erdoğan'ın icraatçı bir başbakan olmasını gösterdiğini söyledi.

'ELBETTE KIRILDIM'

Arınç, partinin kurucularından olduğunu aktarırken AKP'nin bazı resmi toplantılarına çağrılmaması konusunda kırıldığını söyledi. Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"Resmi toplantılara davet edilmez oldum. Büyük bir haksızlık Ben bu partinin kurucusu olacağım, kendini bilmez birisi bu adam kurucu değil diyecek. Ama içime attım ve bunu gerekli yerlerde söyledim. Bu konuyu çözen yine sayın Erdoğan oldu."

Arınç, gazeteci Par'ın "Küstünüz, barıştınız?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Küsmedim, üzüldüm. Ama siz kurucusunuz, sıfatınız devam ediyor, her zaman söz sahibi olacaksınız denildiği için bana… Ben AK Parti'ye sempatizan değil, o partiye kuran birisiyim."

'BENİ YOK ETMEK İSTEDİLER'

Arınç, kendisine yönelik bu hareketleri kimin yapmış olabileceği sorusuna da "Hepsi malum belli kişiler. İsmini söyleyecek halim yok. En iyisi isim söylemeyeyim. Parti içindekiler de biliyorlar. Beni yok etmek istediler. Ben güçlü bir insanım. Tayyip Erdoğan ile aramızda mesafe açılırsa o zaman kendileri ön planda yer alacaktı. Bizim varlığımızdan endişe duydular" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İran halk müziği grubu Rastak İstanbul'da konser verdi

SONRAKİ HABER

Başakşehir deplasmanda Ludogorets Razgrad’ı 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...