23 Kasım 2017 02:37

Selvi: Zarrab davasının siyasi ayağında hedef Tayyip Erdoğan

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, iki ayaklı Zarrab davasının siyasi ayağında hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savundu

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, iki ayaklı Zarrab davasının siyasi ayağında hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savundu

Selvi, ABD'de yargılanan işadamı Zarrab davasının iki ayağının olduğunu belirterek Reza Zarrab'ın itirafçı olmasıyla operasyonun ikinci aşamasının başlayacağını ileri sürdü.

Zarrab Davasının ilk ayağının Ekonomi üzerinden olacağını öne süren Selvi Ekonomik ayağın Halk Bankası ve Hakan Atilla üzerinden yürüyeceğini savundu.

Türkiye’ye karşı hem idari hem adli ceza sistemi uygulandığını savunan Selvi “Uzun sözün kısası ABD, Zarrab operasyonu üzerinden Türk ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor” diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Selvi Zarrab davasının ikinci ayağının ise siyasi ayak olduğunu belirterek, Bu operasyonun siyasi ayağında ise bir numaralı hedefin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

Selvi yazısına şöyle devam etti: “Çünkü Zarrab’ın itirafçı olmasıyla operasyonun ikinci aşaması başlayacak. Operasyonda birinci amaç Zarrab’ı itirafçı yapmaktı. Bu başarıldı. İkinci aşamada ise Zarrab’ın verdiği bilgiler ışığında yeni bir iddianame hazırlanacak. Ambargoyu delmek amacıyla yapılan faaliyetler mercek altına alınacak. Ambargodan sağlanan gelirlerin resmi kayıtlara giren bölümü ile şahısların kişisel hesabına geçen bölümleri üzerinde durulması bekleniyor.

Zarrab kendini kurtardı ama bu dava Türkiye açısından her geçen gün daha yakıcı hale geliyor. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCEKİ HABER

Bitlis’te 3.7 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

CNN Türk ile yollarını ayıran Nevşin Mengü, DW Türkçe'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...