22 Kasım 2017 20:58

ODTÜ’de Pride filminin gösterimine rektörlük engeli

ODTÜ Rektörlüğü Nar Kadın Dayanışması’nın valiliğin LGBTİ etkinliklerini yasaklaması üzerine yapmak istediği Pride filminin gösterimini engelledi.

Paylaş

ODTÜ Rektörlüğü Nar Kadın Dayanışması’nın valiliğin LGBTİ etkinliklerini yasaklaması üzerine yapmak istediği Pride filminin gösterimini engelledi. LGBTİ Dayanışmasının toplantısı basıldı.

ODTÜ’de Nar Kadın Dayanışması’nın Ankara Valiliğinin LGBTİ etkinliklerini yasaklamasını protesto için yapmak istedeği Pride filminin gösterimine rektörlük engel oldu. 3. Yurt kantininde toplanan ogrencilerin filmi izlememesi için yurdun elektrikleri kesildi. Ögrenciler duruma tepki göstererek filmi karanlıkta izledi. 

Öte yandan LGBTİ Dayanışmasının toplantısı basılarak afişleri indirildi. 

Duruma tepki gösteren öğrenciler “Geçtiğimiz yıl öğrencilerle yapılan forumda Rektör Mustafa Verşan Kök’ün kadın çalışmaları topluluğu ve LGBTİ araştırmaları kulubünün bu Kasım ayında resmi topluluk olarak tanınacağını ifade etmişti, bugün geldiğimiz noktada bunları yapıyor” dedi. 

Öğrenciler ODTÜ LGBTİ Dayanışması ve Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla 24 Kasım akşamı saat 20:30 ‘da 5. Yurt önünde toplanarak eril şiddete ve ayrımcılığa karşı gece yürüyüşü düzenleyecek. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kes-kopyala-yapıştır sansüründen Kıvanç Tatlıtuğ çıktı

SONRAKİ HABER

El Fetih ve Hamas anlaştı: 11 yıl sonra seçim yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...