22 Kasım 2017 14:09

Tüm Bel-Sen: Diyarbakır'da üyelerimiz  istifaya zorlanıyor

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi kayyım atamaları sonrası üyelerine istifa baskısı yapıldığını ifade etti.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi KHK’lerin 1. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaparak, üyelerinin istifaya zorlandığını söyledi. Açıklamaya KESK bileşenleri de destek verdi.

Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Tüm Bel-Sen Şube Sekreteri Abbas Aslan, KHK’lerle  ihraç olan 413 üyelerinin 78’inin Diyarbakır’da olduğunu dikkat çekerek, kayyım atamalarından sonra üyelerine dönük baskıların Bem-Bir-Sen sendikası eliyle sürdürüldüğü dile getirildi. 
Belediyelere atanan kayyımdan sonra iktidara yakın Bem-Bir-Sen’in üyelerini tehdit ederek sendikalarından istifa zorladığını söyleyen Aslan, “Hükümetin ihraç listeleri Bem-Bir-Sen’in elinde üyelerimize dönük tehdit aracı haline getirilmek istenmektedir. Bem-Bir-Sen’in bu tutumu, emek mücadelesinde tarihe kara bir sayfa olarak not edilmiştir. Bu nedenle buradan bir kez daha bu sendikaya önerimiz şu olacaktır: emek düşmanı, iş birlikçi politikalardan derhal vazgeçiniz” dedi.

Diyarbakır’da kendilerine yönelik ihraçların fazla olmasının nedeninin örgütlülüklerinden kaynakladığını dile getiren Aslan, “Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan sendikal faaliyet ve örgütlenme hakkımızı engellemek, üyelerimize baskı yapmak, kanunsuz emirleri uygulamak suçtur ve bu suçu işleyen kamu görevlileri er yâda geç adalete hesap verecekler”diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Havalimanı'nda bomba alarmı

SONRAKİ HABER

Cizre'de 8 yaşındaki çocuğa zırhlı araç çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...