22 Kasım 2017 12:07

Eğitimde Türkiye yine diplerde

OECD eğitim raporundaki sıralamada Türkiye sondan beşinci oldu. Singapur’un birinci olduğu araştırmada Asya ülkeleri üst sıralarda yer aldı.

Paylaş

OECD öğrencilerin ortaklaşa problem çözme yeteneklerini karşılaştıran bir rapor yaymladı. Rapora göre Türkiye, 52 ülke içinde ancak 48. sırada yer alabildi. Öğrencilerin ekip çalışması becerisi konusunda ise Türkiye 32 OECD üyesi arasında sonuncu.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), 15  yaşındaki öğrencilerin grup halinde problem çözme becerilerini değerlendiren raporda Asya ülkeleri üst sıralarda yer alırken Singapur birinci oldu.

Sonuçları değerlendiren OECD’nin PISA Baş Koordinatörü Andreas Schleicher, “Ezbere dersler önemini yitiriyor, Google bunu çok daha iyi yapıyor” dedi.

32’si OECD ülkesi, 20’si de ‘katılımcı ülke’ statüsündeki 52 ülkelik sıralamada Türkiyeli öğrenciler 48’inci sırada yer aldı. Türkiye, bu kategoride değerlendirmeye alınan 32 OECD ülkesi arasında ise sonuncu. Kız ve erkek öğrenciler karşılaştırıldığında, kız öğrencilerin ortalama 28 puan daha yüksek puan alması dikkat çekti. Kız öğrenciler Türkiye’de de erkeklere göre daha başarılı.

PISA’nın 2016 raporuna göre Türkiye, fen bilimleri alanında 72 ülke arasında 53’üncü, matematik alanında 50’nci, okuma becerileri alanında da 51’inci olmuş üç alanda da 72 ülke ortalamasının altında kalmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Elveda proletarya’ diyenlere elveda

SONRAKİ HABER

Emek örgütlerinden ‘OHAL değil demokrasi’ kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...