21 Kasım 2017 11:17

Sendikal faaliyetten yargılanan 3 öğretmene beraat

KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen üyesi 54 öğretmenden 6'sının davası Diyarbakır'da görüldü. 3 öğretmen beraat etti.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen ve yargılanan Eğitim Sen üyesi 54 öğretmenden 6’sının davası bugün Diyarbakır’da görüldü. Duruşmada 3 öğretmen beraat ederken 3 öğretmenin davası ileri bir tarihe ertelendi.

Evrensel’e konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eş Başkanı Abbas Şahin, eğitimcilerin yargılanmasındaki amacın, KHK ile gerçekleştirilen ihraçlara gerekçe yaratmak olduğunu söyledi.

SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ ORTADAN KALDIRIP KORKU YARATMAK İSTİYORLAR

Şahin, 54 öğretmenden yalnızca 6’sının bugün yargılandığını hatırlatarak “Hepsinin mahkemesi aynı anda görülmüyor, kademe kademe yargılanıyorlar. Öğretmenlerin sendikal faaliyetlerinden dolayı yargılandığı tamamen fiyasko bir dava. Hiçbir hukuki dayanak olmamasına rağmen 14 arkadaşımız tutuklandı. 4 ay cezaevinde kaldılar. Bunların bir bölümü beraat etti. Diğerlerinin davası ertelendi, onlar da beraat edecek noktada” dedi.

Dosyada yürüyüş, basın açıklaması gibi sendikal faaliyetlerin dışında bir şey olmadığını söyleyen Şahin, davanın amaçlarından birinin KHK’lerle ihraçlara dayanak oluşturmak olduğunu vurguladı. “Artık bu da geçerliliğini kaybetmeye başladı çünkü arkadaşlarımız beraat ediyor” diyen Şahin, 3 konfederasyonun ortaklaşa aldığı yüzde 3+3 maaş zammına dair KESK’in çağrılarının dahi hedefe konduğunu belirtti. Şahin, “Burada amaçlanan bir diğer şey de sendikal örgütlülüğü ortadan kaldırmak, toplumda bir korku ve kaygı yaratmaktır” dedi.

Şahin, dosyaların 2012-2015 yılları arasında ‘FETÖ’ mensubu olduğu iddia edilenlerce hazırlandığını da söyledi.

ÖNCEKİ HABER

'Zarrab'ın para trafiğine ait kayıtlar ABD'ye teslim edildi'

SONRAKİ HABER

Posco patronu Valiyle görüştükten sonra bile işçi attı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa