21 Kasım 2017 06:36

Demirtaş’ın duruşmaya getirilmesi kararı kaldırıldı

Selahattin Demirtaş'ın duruşmalara getirilmesi kararı verilmişti. Aynı mahkeme kararı kaldırdı ve davanın da başka ile naklini istedi. 

Paylaş

Deniz TEKİN

Diyarbakır’da, “Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkemeye getirilmesi yönünde karar veren Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi, bu kararını kaldırarak, davanın başka ile nakli için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

DURUŞMAYA 39 GÜN KALA YENİ ARA KARAR 

Demirtaş hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “hakaret” ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi davanın başka bir ile nakledilmesi için Adalet Bakanlığına başvurdu. Mahkeme ayrıca davanın görülmesine 39 gün kala yani 13 Ekim’de dava dosyası üzerinde yaptığı inceleme sonucunda Demirtaş’ın mahkemeye getirilmesi yönündeki kararın yerine getirilmediğinin görüldüğünü belirterek, Demirtaş’ın mahkemeye getirilmesi yönündeki ara kararı kaldırdı. 

MAHKEMEYE GETİRİLECEKTİ

Diyarbakır 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugüne kadar 4. duruşması görülen davaya katılmayan Demirtaş, mahkemeye gönderdiği dilekçelerde SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmak istemediğini, duruşmada bizzat bulunarak savunma yapma talebinde bulunmuştu. Demirtaş ve avukatlarının bu talebini kabul eden mahkeme, 6 Temmuz’daki ara kararda, Demirtaş’ın savunmasının alınabilmesi için mahkemeye getirilmesine karar vererek, davayı 21 Kasım’a ertelemişti. 

Adalet Bakanlığına gönderilen davanın nakli konusundaki talebe Yargıtay’ın ilgili dairesi karar verecek. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın Limanı açığındaki gemi fırtına nedeniyle sürüklendi

SONRAKİ HABER

Türkiye, 4 yıl sonra hava sahasını Rusya'ya açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa