19 Kasım 2017 12:57

Gezi'de gözünü kaybetmişti, bilirkişi parasını da ödettiler

Gezi direnişinde gözünü yitiren Erdal Sarıkaya’ya 4,5 yıl sonra gelen keşif ve bilirkişi incelemesi kararıyla ilgili 1000 TL fatura çıkarıldı.

Paylaş

Gezi direnişinde polis saldırısı sonucu gözünü yitiren Erdal Sarıkaya’ya 4,5 yıl sonra gelen keşif ve bilirkişi incelemesi kararıyla ilgili 1000 TL fatura çıkarıldı. Sarıkaya, “Paranız yoksa değil adalet bu ülkede size hiçbir şey yok demektir” dedi.

solL'un haberine göre; Gezi direnişi günlerinde polis saldırısı sonucu gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın adalet mücadelesi bir darbe daha aldı. Sarıkaya’ya saldıran polislerin ayan beyan ortada olmasına rağmen yargılanmaması, yapılan tüm girişimlerin savcılık ve mahkeme kararlarıyla boşa çıkarılması sonrası bu kez ‘bilirkişi’ için 1000 TL para istendi.

İstanbul 9. İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne karşı tazminat davası açan Sarıkaya’ya dönük saldırının gerçekleştiği olay yerinde “Uyuşmazlığın çözümlenebilmesi için gerekli görüldüğünden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına” karar vermişti. Mahkeme, bilirkişi incelemesi için gerekli olan harcamaların Sarıkaya tarafından karşılanmasını istedi. Geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan Sarıkaya söz konusu bilirkişi incelemesi için 1000 TL’lik ödeme yapmak zorunda kaldı. Sarıkaya, “Asgari ücretin 1400 TL olduğu ülkede bilirkişi incelemesi için 1000 TL gibi yüksel bir meblağ talep ediliyor. İstenen bu rakam parası olana adalet olduğunu gösteriyor, paranız yoksa değil adalet bu ülkede size hiçbir şey yok demektir” dedi. Sarıkaya, “Ülkedeki adalet sistemi darphaneye çevrilmiş durumda. Milyonlarca insan bu tür ücretler karşısında yaşadıkları haksızlıkları sineye çekerek dava açmaktan vazgeçiyor. Yargı giderleri en asgari düzeye indirilmelidir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’ta 8 yaşındaki çocuk açık su kuyusuna düştü 

SONRAKİ HABER

Bingöl'de baraj çalışması susuz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...