18 Kasım 2017 00:15

Engelli öğrenciye dayak, aileye hakaret!

Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul müdürü ve yardımcılarının yüzde 65 engelli bir öğrenciyi yerde sürükleyip dövdükleri iddia edildi.

Paylaş

Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okul Müdürü M.T. ve yardımcılarının yüzde 65 engelli kas hastası olan bir öğrenciyi sınıftan sürükleyerek çıkartıp rehberlik servisinde dövdükleri iddia edildi. Öğrenci velisinin şikayeti üzerine hem savcılık hem de Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, yüzde 65 engelli ve kas hastası F.E, okul  yönetiminin fiziki  şiddetine maruz kaldı. İddialara göre bir öğrenci, okul yönetimine giderek F.E’nin bir öğretmenine hakaret ettiğini söyledi. Bunun üzerine F.E’nin sınıfına giden okul yöneticileri yürümekte zorluk çeken engelli öğrenciyi sınıfından zorla, sürükleyerek çıkartarak rehberlik servisine götürdü. Rehberlik servisinde öğrenciye bağırıp fiziki şiddet uyguladı.

F.E’nin sınıftan zorla sürüklenerek çıkarıldığını gören arkadaşlarının durumu ailesine iletmesi üzerine okula gelen dayısı ve ağabeyi, öğrencinin birkaç öğretmen tarafından hem dövüldüğünü hem de hakaretlere maruz kaldığını öğrendi. Aile, okul idarecileri ile konuşmak istedi. Okul yönetimi ise öğrenciye ettikleri hakaretleri velilere de tekrarladı. Bunun üzerine F.E’nin ailesi savcılık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundu. Edinilen bilgilere göre, ailenin şikayeti üzerine hem savcılık hem de ilçe milli eğitim müdürlüğü müdür M.T. ve yardımcıları hakkında soruşturma başlattı. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nden bilgiyi de ihraç ettiler!

SONRAKİ HABER

Johnson & Johnson 247 milyon dolarlık davayı kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...