06 Haziran 2016 11:48

Engelli öğrenciye okulda dayak 

Büyükçekmece Özel Eğitim Merkezi Meslek Lisesinde işitme engelli S.Y’nin iki müdür yardımcısı tarafından odaya kapatılarak dövüldüğü iddia edildi.

Paylaş

İstanbul'da Büyükçekmece Özel Eğitim Merkezi Meslek Lisesinde öğrenim gören işitme engelli S.Y’nin iki müdür yardımcısı tarafından odaya kapatılarak on dakika boyunca dövüldüğü iddia edildi. 

“Özgürlükçü Sol” haber sitesinin haberine göre, engelli çocukların öğretim gördüğü meslek lisesindeki olay, 2 Haziran Perşembe günü meydana geldi. İşitme engelli 11. Sınıf öğrencisi S.Y ile yine işitme engelli bir öğrenci olan bir kız arkadaşı arasında gerçekleşen el şakası sonucunda iki öğrenci arasındaki tartışmayı bahane eden Okulun Müdür Yardımcısı Çağrı Özdemir ve Servet Akın’ın işitme engelli S.Y’yi odaya kapatarak dövdüğü iddia edildi. 

GEREKÇE: HAK ETMİŞTİR

S.Y. ve aynı okulda hem öğrenci servisi hostesi olarak hem de okul temizlik görevlisi olarak çalışan annesi Emine Y’nin anlatımlarına göre, işitme engelli öğrenci iki müdür yardımcısı tarafından önce okul koridorunda tartaklandı ardından Müdür Yardımcısı Çağrı Özdemir’in odasına götürüldü. İki müdür yardımcısı odanın kapısını kapatıp okul memuru Neziha Arpacı’nın kapıda beklemesini ve başkalarının içeri girmesine engel olmasını istedi. İçeride, Müdür Yardımcısı Çağrı Özdemir Öğrenci S.Y ‘yi arkasından kollarını kavrayıp tutarken Servet Akın yumrukla ve tekmeyle dövdü. Odadaki dayak yaklaşık on dakika kadar devam etti.

Olayın okulda duyulması üzerine müdür yardımcısı odasına girmek isteyen anne Emine Y. kapıdaki memur tarafından içeri sokulmadı. Olaya tanık olan başka bir görevlinin “Neden çocuğu dövüyorsunuz?” şeklindeki uyarılarına müdür yardımcılarının “O hak etti bunu” dediği belirtildi.

Olaydan hemen sonra çocuğunu okuldan çıkaran anne Emine Y. hastaneden darp ve cebir raporu aldı. Raporda “Sağ alnında 2 santim ödem, sol gözün altında 1 santim ödem, sol kolun iki yanında sıkışmaya bağlı lezyon” tespiti yapıldı. Anne Emine Y. Oğlunu döven iki müdür yardımcısı ve olayı örtbas etmek isteye kişiler hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusunda bulundu. Durumu anlatmak ve şikayetçi olmak için Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giden öğrenci velisine Şube Müdürü Coşkun Artan’ın, hastaneden alınan darp raporuna rağmen “Bundan bir şey çıkmaz. En çok para cezası verirler. Uğraşmana gerek yok” dediği de öne sürüldü. 

Emine Y, Kürt oldukları için kendilerine farklı muamele gösterildiğini, öne sürerek, şöyle konuştu: “Benim oğlum yaklaşık yüzde elli işitme engelli. Bu çocuk siyaseti nereden bilecek. Oğlumu hep ‘Sen dağa mı çıkacaksın’ diye sıkıştırıyorlar. Ben bu çocuğu okulda dövüp yüzünü gözünü morartsınlar diye mi doğurup büyüttüm? Adalet yerini bulana kadar şikayetimi sürdüreceğim. Çocuğumun eğitim hakkını koruyacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Evlerimiz üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz

SONRAKİ HABER

Ayvalıtaş yürüyüşüne polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...