17 Kasım 2017 11:25

‘Evrim tartışmalı bir konu değil, bir gerçekliktir’

Şişli’de devam eden evrim atölyesinde, evrimin biyoloji biliminin temellerini oluşturan bir gerçeklik olduğu vurgulandı. 

Paylaş

İstalbul'un Şişli ilçesinde başlatılan ve yoğun ilgi gören Evrim Atölyesinde konuşan Moleküler Biyolog Yrd. Doç. Dr. Günseli Bayram, Türkiye’de evrimin tartışmalı bir konu olduğunun yansıtılma çabasına karşın dünyada “Evrim var mı yok mu?​” diye bir tartışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Bayram, “Evrim, biyoloji biliminin temellerini oluşturan bir gerçekliktir” dedi. 

Şişli Nostalji Kafe, evrim kuramı ile ilgili atölyeye ev sahipliği yapıyor. Yıl içerisinde müfredattan çıkarılan evrim kuramı ile ilgili bilgilerin verildiği atölye, “Evrim ne değildir?​” sorusuyla başladı. Biyolog Mehmet Özer, evrimin bir değişim süreci olduğunun altını çizerek evrimi anlayamamak gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Özer, “Matematiği anlayıp fiziğin kurallarını anlayıp kabul edip de evrim kuramını anlayamamak mümkün değildir. Bu, politik bir tercih ya da dayatmadır” diye konuştu. 

Atölyenin ikinci haftasında ise Günseli Bayram ile evrim kuramının ne olduğu ve ortaya çıkış süreci konuşuldu. Atölyede ayrıca, Türkiye’de evrim kuramının müfredattan çıkarılması konusu da değerlendirildi. Bayram, Türkiye’deki tartışmaların aksine bilim dünyasında “Evrim var mı, yok mu?​” diye bir tartışmanın söz konusu olmadığını ifade ederek “Evrim, varlığı deneylerle kanıtlanmış bir gerçekliktir. Bu gerçeğin mekanizmalarını ortaya koyan Evrim Kuramı ise biyoloji biliminin temellerini oluşturmaktadır” dedi. 

Evrim Atölyesi, Pangaltı Nostalji Kafe’de Kasım ayı boyunca Çarşamba akşamları saat 19:30’da devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kristal Kayısı’ sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Real işçileri alacaklılar toplantısına müdahil oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...