17 Kasım 2017 08:18

Emek ve meslek örgütlerinden HDP ziyareti: Destek bekliyoruz

Bir süre önce OHAL’in kaldırılması için kampanya başlattığını duyuran KESK, DİSK, TTB ve TMMOB başkanları, kampanya kapsamında HDP’yi ziyaret etti. 

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz’dan oluşan heyet, HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım tarafından karşılandı. 
 
Ziyarete ilişkin kısa bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye’nin gittikçe bir OHAL rejimi haline dönüştüğünü ve buna karşı herkesin yapacağı bir şeyler olduğunu belirterek, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin bu konuda başlattığı kampanya hakkında bilgi verdi. OHAL rejimini ve bunun normalleşmesini kabul etmeyeceklerini belirten Beko, HDP, CHP başta olmak üzere sol ve sosyalist cephedeki “siyasi akraba” olan partilerinden bu konuda destek beklediklerini söyledi. Görüşme daha sonra basına kapalı sürdürüldü. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

AYM gerekçesi açıklandı: Milletvekili tutuklu yargılanabilir

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den rehberlik hizmetleri yönetmenliğine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa