16 Kasım 2017 09:08

Erdoğan, bir kez daha Rusya'ya gidiyor: Üçlü Suriye zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım'da bir kez daha Rusya'ya giderek Putin'le görüşecek. Toplantıda İran'da olacak. Ana gündem ise Suriye.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran’ın gerçekleştireceği ‘Suriye’ başlıklı üçlü zirveye katılmak üzere, 22 Kasım’da Rusya’nın Soçi kentine gidecek.

Sputnik’in haberine göre taraflar Suriye’deki gelişmeler ve bölgedeki son durumu ele alacak. Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katılması bekleniyor. Bu görüşme, üç garantör ülke arasında gerçekleştirilen ilk en üst düzey görüşme olacak.

ABD-RUSYA GERGİNLİĞİ

Trump ve Putin’in geçtiğimiz hafta Vietnam’da görüşerek Suriye konusunda ‘anlaştıkları’ mesajı vermesine rağmen, “IŞİD sonrası dönem”in yakınlaşması ABD-Rusya gerginliğini artırıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu Rusya ve Suriye ordularının IŞİD’e yönelik eylemlerini engellemekle suçladı. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, koalisyon güçlerinin Suriye’deki faaliyetlerinin, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ve Suriyeli birlikler tarafından IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonları engellediğini ileri sürdü.

ABD’nin çok sayıda IŞİD militanının Rakka’dan tahliye edilmesini sağladığına dair haberleri yorumlayan Lavrov, “ABD ve IŞİD arasında bir anlaşma yapıldığı yönünde bir kanıt yok ancak militanların zarar görmeden tahliye edilmesi sahadaki duruma etki etti. Dolayısıyla bunu araştırmalıyız. Washington’dan bu konuda bir talepte bulunduk” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Türfent 4’üncü kez mahkemeye çıkıyor

SONRAKİ HABER

10 ayda toplam 14 milyar liralık çek karşılıksız çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa