15 Kasım 2017 12:57

Güneş'in Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler'den İzmir Marşı

İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, canlı yayında İzmir Marşı'nı söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP kurmaylarından gelen 'Atatürkçülük' mesajları sonrası hükümete yakınlığıyla bilinen medyanın öne çıkan isimleri "en keskin u dönüşünü kim yapacak" yarışına girdi.

Geçmişte 10 Kasım'da "9'u 5 geçe 'hazır ol’a geçmedim, durumum nedir?" şeklinde alaycı ifadeler kullanan Turgay Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu programa çağırarak ‘Hangimiz daha iyi okuyoruz(İzmir Marşı'nı), gel millet karar versin. Benden iyi okursa oyumu CHP'ye vereceğim’ dedi. Güler ayrıca, "İzmir Marşı'nı söylemek dünyanın en kolay işi" ifadelerini kullandı.

Turgay Güler ayrıca "Peygamber kucağı şehitler yeri / Çalındı borular haydi ileri / Bozuldu çadırlar kalmayın geri / Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa", "Türk oğluyum ben ölmek isterim / Toprak diken olsa yatağım yerim / Allahım'dan utansın dönenler geri / Yaşa Mustafa Kemal Paşa", "İzmir'in dağlarına bomba koydular / Türk'ün sancağını öne koydular / Şanlı zaferlerle düşmanı boğdular / Kader böyle imiş ey garip ana / Canım feda olsun cennet vatana" kıtalarının bestlenmemiş olmasını da eleştirdi.

Turgay Güler, marşı okuduktan sonra "Yarın kıyamet kopacak, 'Bunlar iyice şaşırdı' falan diyecekler" yorumunda da bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Kasım'da "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu dememizden daha doğal ne olabilir. CHP gibi bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin tüm önemli tarihleri gibi 10 Kasım'ları da artık bu anlayışla değerlendirmeli, Atatürk'ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yadediyorum" demişti.

GÜNEŞ'TE ANİ DEĞİŞİM

Turgay Güler'in Genel Yayın Yönetmeni olduğu Güneş gazetesi bu yıl 10 Kasım'da “Rahat uyu Atam” manşeti atmıştı. Aynı Güneş, geçtiğimiz yıllarda Atatürk'e sağ üst bölümde küçük bir yer ayırıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Türkiye S-400’ün tüm ödemesini yapmadı

SONRAKİ HABER

TMMOB 4.İstanbul Kent Sempozyumu 1-3 Aralık’ta başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...