08 Kasım 2017 10:54

Mehmet Aytaş davasında karar çıktı: Ceza 24 yıla indirildi

3. havalimanı inşaatında Mehmet Aytaş'ı yakarak öldüren Mehmet Akkurt'a önce ağırlaştırılmış müebbet verildi sonra indirimle 24 yıla indirildi

Paylaş

İstanbul 3. havalimanı inşaatında oda arkadaşı Mehmet Aytaş'ı yakarak öldüren Mehmet Akkurt'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, Akkurt'a TCK 29. maddesini uygulayarak cezasını 24 yıla düşürdü. 

İstanbul 3. havalimanı inşaatında oda arkadaşı tarafından yakılarak öldürülen Mehmet Aytaş'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü. Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Akkurt hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukat takip etti. Aytaş'ın ailesi de duruşmaya katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akkurt’un Aytaş’ı, “Tasarlayarak”, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek”, “Yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silâh kullanmak suretiyle” ve “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı” kasten öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 
Ancak mahkeme heyeti, bu maddeye TCK 29. maddesinde yer alan “Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli eylemin etkisi altında suç işleyen kimse" diyerek, cezayı 24 yıla indirdi. 

Mahkeme heyeti, cezanın indirimine gerekçe ise "Sanığın suçu maktülden gelen haksız hakaret meydana getirdiği" olarak gösterildi. Mahkeme heyeti, Akkurt'a hakaret suçundan ise bin 400 TL para cezası verdi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan'da ikinci dalga gözaltı operasyonu

SONRAKİ HABER

ABD Büyükelçiliğinden vize paylaşımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...